Marijke Boelen en Bauke K winnen halve finale FTC

Marijke Boelen en Bauke K winnen halve finale FTC

Bauke K KFPS Hengstenkeuring 2018 © DigiShots

Marijke Boelen en Bauke K (v. Fabe 348) wonnen zaterdag de halve finale van de Friesian Talent Cup bij de hengsten/ruinen. De jonge hengst kreeg eerder op de selectiewedstrijd in Lunteren ook al de meeste punten toebedeeld. Met 78 punten eindigde Bauke K ruimschoots voor de nummer twee: Brend Abe fan Galinga State (v. Jehannes 484) met Harmina Holwerda in het zadel.

Spanning

De klassering bij de hengsten/ruinen was minder gemakkelijk dan bij de merries, zo vertelde jury Loes Corsel. “Een aantal hengsten had last van spanning, wat het beoordelen lastiger maakte.”

Halve finale merrie’s

Susan Wind wist met Chrystal Jede (v. Alwin 469) met 84 punten de halve finale van de Friesian Talent Cup te winnen bij de merries. Heel dichtbij deze score kwam Alive S. van de Sprong (v. Beart 411) die met Fleur van Kempen 83 punten van de jury kreeg.

Verrassende uitslag

Jurylid Kim Jacobi licht toe “De top twee stak er boven uit”. Ze gaf aan dat de uitslag in de Diamanthal in Balkbrug wellicht wat verrassend was ten opzichte van de selectiewedstrijden. “Een aantal paarden heeft enorme progressie gemaakt, terwijl anderen juist wat onder de indruk waren van de accommodatie. Vooral veel oefenen voor de finale die verreden gaat worden op vrijdag 10 januari tijdens de Hengstenkeuring in Leeuwarden”, zo vertelt ze. “Daar begint iedere combinatie weer vanaf nul.”

Acht finalisten

Op zaterdag 14 december kwamen er 19 merries in de baan voor het verrijden van de halve finale van de Friesian Talent Cup. Daarvoor hebben acht merries die zich geselecteerd hebben voor de finale van de Friesian Talent Cup zijn. Ook acht hengsten/ruinen hebben zich geselecteerd voor de finale van de Friesian Talent Cup.

Bron: Phryso

Foto: Digishots

Reacties