Subtop | Marije de Lange: ‘Het constante beeld scoort’

Subtop | Marije de Lange: ‘Het constante beeld scoort’

Marije de Lange - Geste
Marije de Lange - Geste Dressage at Blom 2017 © DigiShots

Op It’s All Dressage in Nieuw en Sint Joosland maakte Marije de Lange recent haar ZZ-Zwaar debuut met Geste (v. Rousseau). Daar schreef ze al een overwinning op haar naam, vorige week in Velddriel reed ze wederom naar een eerste plaats en ook zondag in Uden bewees ze haar vorm. Met 67,36% won ze de eerste selectie voor de KNHS Indoorkampioenschappen.

Constant beeld

‘Geste liep goed,’ begint De Lange tevreden. ‘We hadden een dingetje in de serie, maar verder was alles goed naar mijn zin. Het kan allemaal nog iets beter en is nog een klein beetje groen. Maar de pirouettes waren alweer veel mooier en ook het hele drafgedeelte is goed. Geste is erg bergop en heeft veel souplesse. Ze heeft veel aanleg om te sluiten en daarnaast blijft het hele beeld mooi constant, daar scoren we op.’

Heet werkt in mijn voordeel

‘Ik heb Geste als veulen gekocht van fokker Angèle Toonen en zelf opgeleid. Het is echt een hartstikke werkwillig paard; ze is wel heet en vlug maar dat vind ik alleen maar prettig. Ze is absoluut niet kijkerig, dus dat hete werkt alleen maar in mijn voordeel. Ik ga me nu richten op de volgende selectie. Ik train al tien jaar bij Patrick van der Meer, dat sluit goed aan en bevalt heel goed.’

ZZ-Zwaar: De Lange en Van Lanen

In de selectieproef eindigde Olga Boucher met Houdini la Haya (v. Krack C) als tweede achter De Lange. Boucher scoorde exact 67%. Yardena van Es en Flash Dream (v. Lord Leatherdale) werden derde met 66,64%.

Michelle van Lanen schreef de tweede proef op haar naam. Zij reed Intendro A Van De Nachtegaele (v. Contendro) naar 67,93%. Niels Bax en Guerlain (v. Hotline) scoorden 65%, goed voor een tweede plaats.

Lichte Tour: Lenaerts

Met 34 deelnemers was de Lichte Tour een grote en sterke rubriek. Joyce Lenaerts trok met Chopard B (v. OO Seven) aan het langste eind. Zij won met 71,10% de Prix St. George. Petra van Esch en D’angelo (v. Zucchero) eindigden als tweede met 71,03%. Derde werd Sandy van Boxmeer – Westerhuis met Earth Wind and Fire (v. Lord Loxley). Deze combinatie scoorde 70,96%.

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties