Marieke van der Putten: “Het is nog heel pril”

Marieke van der Putten: “Het is nog heel pril”

0 1233
Marieke van der Putten - Her Majesty TF RS2 CDN Tolbert 2021 © DigiShots

Marieke van der Putten beleefde een goede dag tijdens de K&U wedstrijd in De Meern. Ze reed haar Her Majesty TF RS2 (v. Florencio) naar de derde plaats met 73,804% in de gecombineerde GP & GPS rubriek. De combinatie was de beste van de Grand Prix. De wedstrijd was onderdeel van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Competitie.

Heel tevreden

Van der Putten vertelt “Het was een hele mooie dag en ik ben super blij met hoe het ging. Tolbert was een heel goed leerweekend en daarna zijn we twee weken druk aan het trainen gegaan. Vandaag pakte een stuk beter uit en voor nu was ik heel tevreden.”

Piaffe

“Het belangrijkste voor mij is dat de piaffe en passage makkelijker worden. Ik voelde nu de gehele proef dat het wel ging lukken. Ik kon er veel makkelijker naar toe rijden en ze stond drie keer goed te piafferen. Daar was ik echt super blij mee” vertelt ze enthousiast. “Ze bouwde eerder veel spanning op als ik naar de piaffe toe reed. Ze raakte het vertrouwen een beetje kwijt en ik voelde in de passage dat het al moeilijk ging worden. Het werd een wisselwerking, zij raakte gespannen waardoor ik ook weer anders ging rijden.”

Stijgende lijn

Ze vervolgt “We zijn van alles gaan uitproberen en het ene pakte beter uit dan het andere. We hebben nu een manier gevonden waardoor ze het makkelijker aan pakt in de proef. Het is nog heel pril, dit was de eerste keer dat ik het gevoel had dat ze makkelijk de piaffe in zou gaan. Nu ga ik proberen deze stijgende lijn vast te houden en steeds een stapje verder te komen.”

Hoge cijfers

“Over de andere oefeningen maak ik me nooit heel veel zorgen. Ze is een merrie die heel veel talent heeft voor het hogere werk. De oefeningen doet ze altijd wel, het is nu zorgen dat de piaffe nog zo makkelijk gaat als de rest” vertelt van der Putten. De combinatie kreeg 8,5’en voor de appuyementen in draf. Ook voor de uitgestrekte galop, pirouettes en de eners kregen ze achten. “Van één jurylid kreeg ik een negen voor mijn houding en zit, ik vind het leuk dat dat gewaardeerd word” vertelt ze.

Vriendinnen & lessen

Van der Putten lest sinds kort bij Emmelie Scholtens. “We zijn al heel lang hele goede vriendinnen en ik was op zoek naar iemand die bij mij past en hetzelfde denkt als trainer. Daar hadden we het vaak over en op een gegeven moment hadden we zoiets van laten we het eens proberen. Dat pakte heel goed uit en als we aan het lessen zijn dan vergeten we dat we vriendinnen zijn, we zijn dan echt hard aan het werk” vertelt ze lachend.

Toekomst

De combinatie kwam 0,2% te kort voor een A-kader score. “Ik ben heel blij met de score en een nog hogere score gaat vanzelf wel komen. We hebben een paar kleinere wedstrijden op de planning staan om weer in het ritme te komen. Ik wil eerst een paar keer zo’n fijn gevoel hebben als vandaag voordat ik internationaal ga starten. Het is even afwachten welke wedstrijden verreden gaan worden. We trainen rustig door naar de volgende kader wedstrijd en het belangrijkste voor mij is dat het steeds meer gaat kloppen” aldus de ambitieuze amazone.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties