Marieke Peetoom: “Vanaf zijn geboorte heb ik al een klik met J’adore”

Marieke Peetoom: “Vanaf zijn geboorte heb ik al een klik met J’adore”

Marieke Peetoom Hoefslag@Home

Marieke Peetoom heeft de zesjarige J’adore (Karstevo Etoile) zelf gefokt, beleerd én opgeleid tot waar ze nu zijn. De combinatie kan ondertussen lezen en schrijven met elkaar en samen zetten ze nu de eerste stappen in de sport om uiteindelijk zo ver mogelijk te komen. Ondanks dat er nu geen officiële wedstrijden georganiseerd worden vanwege de coronamaatregelen, laten ze zich niet uit het veld slaan en blijven ze fanatiek doortrainen.

“J’adore is vanaf dag één al mijn grote vriend, ik heb echt een mega klik met dat paard”, begint ze enthousiast te vertellen. “Het is een mega clown, een soort shetlander in paardenvorm. Zo weet hij bijvoorbeeld precies wanneer er geen stroom op het draad staat. Hij gaat er onderdoor, er doorheen of hij pakt de handvatten en zet gewoon zelf het hek open. J’adore is echt een grappenmaker”.

Wedstrijden

Afgelopen zomer heeft de combinatie drie wedstrijden gereden, waarvan één reguliere. “We zijn L2 gestart en dat ging heel goed, J’adore loopt eigenlijk altijd wel naar rond de 65 procent”. Omdat de normale wedstrijden nu afgelast zijn, besloot Peetoom een video in te sturen naar de Hoefslag@Home-wintercompetitie. “Deze wedstrijd is een manier om als tussenstap naar de normale wedstrijden te gebruiken. Het is super laagdrempelig en super leuk om op te nemen. Normaal ben ik altijd wel een beetje zenuwachtig voor wedstrijden, maar dat had ik nu totaal niet. We hebben gewoon lekker kunnen rijden zonder stress”.

Binnen twee dagen ontving Peetoom haar video met jurycommentaar. “Dat we geen winstpunten kunnen halen maakt me helemaal niks uit. De proef die we hebben gereden is goed op L-niveau en rijdt lekker weg. Ik kon me ook goed vinden in de feedback. Zo stond er dat J’adore iets stiller mocht worden in de aanleuning, en daar ben ik het zeker mee eens. In de dagelijkse training zijn we daar ook mee bezig, dus het commentaar kwam goed overeen”.

Drempel

De amazone heeft nogal wat tegenslagen te verduren gehad, ze is dan ook vastbesloten om zo hoog mogelijk in de sport te komen met J’adore. “Ik ben veel paarden verloren aan koliek of een andere blessure waardoor ik afscheid van ze moest nemen. Daarnaast heb ik ook een paard moeten verkopen vanwege mijn zwangerschap. Op dit moment voel ik aan alles dat J’adore hoger kan komen dan het Z, en dat wil ik ook echt super graag. Mijn doel is om de drempel van het Z2 over te komen en dan uiteindelijk wel echt subtop te kunnen rijden”.

Kingsley rijlaarzen

Als je meedoet met de Hoefslag@Home-wintercompetitie maak je kans op vele prijzen, waaronder een waardebon van €1000,- voor op maat gemaakt Kingsley rijlaarzen. Ook Peetoom zou deze prijs graag willen winnen. “Ik heb twee kindjes thuis en mijn portemonee is niet zo groot, het lijkt me dan ook echt super gaaf om deze laarzen te winnen”, sluit ze uitgelaten af.

Klik hier voor meer informatie over de Hoefslag@Home-wintercompetitie. Een video insturen kan via de website van WeAllRide.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Leonie van Duffelen/ Privébezit

Vergelijkbare artikelen

Reacties