Marian van Bommel naar bijna 68% in Grand Prix

Marian van Bommel naar bijna 68% in Grand Prix

Marian van Bommel - Emaro M Subtop Schijndel 2020 © DigiShots

Marian van Bommel noteerde afgelopen weekend met Emaro M (v. Johnson) bijna 68% in de Grand Prix in Reuver. Na hun vijfde start op dit niveau was ze enorm tevreden. Ze leidde Emaro M, die door haar vader werd gefokt, zelf op.

Geen idee

“Ik heb nooit het idee gehad dat hij dit niveau aan zou kunnen. Toen we Lichte Tour reden ving ik hem een keer op in de training en drukte een keer bij en toen passageerde hij. Ik ving hem nog een keer meer op en liet hem kleiner worden en toen piaffeerde hij. Ik had alleen geen idee of wat hij deed goed was. Ik had dat niveau nooit gereden. Tot de Lichte Tour heb ik hem zelf opgeleid, zonder instructie. Toen hij dit aangaf ben ik naar Stephanie Beek-Peeters gegaan om het stukje basis nog meer voor elkaar te krijgen en om de rest eruit te rijden”, vertelt Marian enthousiast.

Geen geprepareerde draf

“Dit was de vijfde keer in de Grand Prix en hij gaat steeds beter. De eerste keer ben ik gewoon binnen gereden. Daarna heb ik steeds dingetjes proberen te verbeteren die de vorige keer minder gingen en dan de rest hetzelfde proberen te houden. Hij mag nog wat meer gesloten en opgericht blijven, maar verder loopt hij eigenlijk foutloos door de proef. De series zijn recht, de pirouettes zijn heel klein, de piaffe en passage zijn goed en de overgangen ook. Zijn gewone draven is misschien iets gewoon voor de Grand Prix, maar ik wil geen draf waarin ze de voorbenen omhoog trekken en verder niks doen in het lijf. Hij mag best meer van de grond draven, maar ik wil geen geprepareerde draf. Dat past niet bij mij.”

Verkoop moeilijk

Marian reed eerder twee paarden tegelijk bij de subtop. Naast Emaro M startte ze met Dance Valley M (v. Spielberg) in de Lichte Tour. Ze verkocht Dance Valley M twee jaar geleden naar Italië als Para-paard. Daarin heeft hij al uitstekende internationale resultaten geboekt. Zowel Dance Valley M als Emaro M werd door haar vader gefokt. “Uiteindelijk is Emaro ook voor de verkoop. Natuurlijk is zo’n verkoop wel moeilijk, omdat mijn vader ze gefokt heeft. Het leuke is dat ik beide moeders ook gereden heb en Emaro zijn oma ook.”

Zit meer in

“Dance Valley is super terecht gekomen en we hebben een heel leuk contact met de nieuwe eigenaren. Ik zou het leuk vinden als Emaro op een plaats komt waar hij het nog beter heeft dan bij mij. Ik weet dat er nog veel meer in hem zit. Het zou mooi zijn als hij bij iemand komt die dat eruit kan halen. Het doel is nu eerst om hem nog beter voor elkaar te krijgen in de Grand Prix.”

Bron: De Hoefslag

 

Reacties