Margreet Prosman: “King Arthur viel meteen op”

Margreet Prosman: “King Arthur viel meteen op”

Heidepeel's King Arthur met zijn voormalige amazone Pleun

Margreet Prosman heeft de Welsh B gefokte hengst Heidepeel’s King Arthur (v. Waxwing Penny Guy) aangeschaft. De hengst is goedgekeurd bij het NRPS.

Veel gegadigden

Prosman vertelt “Hij is echt heel tof. Ik had wel in mijn hoofd dat ik een hele leuke C pony wilde kopen voor mijn dochter. Het is een moeilijke maat om te vinden maar ik kwam King Arthur tegen. Ik ben eerst zelf gaan kijken en het is echt een mooie pony met goede bewegingen. Er waren 85 gegadigden voor hem en in Amerika zijn ze ook heel erg gewild. Stal Heidepeel heeft hem hier op stal nog een keer laten zien en hij was weer heel braaf . Hij is hier op stal gebleven en we zijn heel erg gek op hem.”

Toekomst

“Het is de bedoeling dat mijn negenjarige dochter hem gaat rijden maar hij is nog vrij jong en hengst. Ik denk dat we hem laten castreren dat ze er in de toekomst ook mee op wedstrijd kan. Ik ga hem bijrijden en meehelpen in zijn opleiding. Mijn dochter heeft nog een B pony waar ze nog een jaar op kan rijden. Ze rijdt ook al op King Arthur en dat gaat heel goed” vertelt de amazone.

Kinderpony

“King Arthur is een grote C pony van 1,36 meter en ik ben niet zo groot. Ik doe veel samen met mijn schoonzusje en die is nog iets kleiner. Ik ga hem de basis leren zodat mijn dochter er zelfstandig mee kan rijden. Het doel voor de komende jaren is opleiden tot het Z2. Hij is onder het zadel super nuchter en heel werkwillig. Het is een prima kinderpony, zeker als hij straks gecastreerd is. We kijken uit naar de toekomst,” vertelt ze enthousiast.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Margreet Prosman/Stal Heidepeel

Reacties