Margreet Prosman: “Iedereen kon op haar rijden”

Margreet Prosman: “Iedereen kon op haar rijden”

0 1654
Margreet Prosman - HCH In the Mood Pavo Cup Utrecht 2017 © DigiShots

Margreet Prosman heeft haar zelfgefokte merrie In the Mood (v. Desperado) verkocht naar Amerika. De combinatie heeft verschillende mooie resultaten behaald in de dressuursport en op jonge paarden wedstrijden.

Opvallende moeder

Prosman heeft de zevenjarige merrie zelf opgeleid en vele mooie resultaten behaald. Als vijfjarige liep ze mee in de finale van de Pavo Cup. Ook heeft ze de merrie twee keer op het NK Dressuur gestart. “Haar moeder So What (v. Sandro Hit) heb ik gekocht op de veiling in Vechta. Ze heeft heel lang de hoogste ibop score gehad van 91,5 punten. Dat was een hele opvallende merrie en In the Mood leek best wel op haar. Toen In the Mood drie jaar was ben ik met haar begonnen en is ze rustig opgeleid. Ze was een super lief en vrolijk paard. Dat maakte denk ik ook dat iedereen met haar weg reed. Ik vond het wel pittig dat een zelfgefokt paard onze stallen verliet” vertelt de amazone.

HCH verkocht

De merrie is verkocht aan Jessica Greenstein van Exclusive Dressage Imports. Prosman vertelt “In 2006 kochten we Hippisch Centrum Harmelen en dat hebben we nu verkocht. Ik had best wel wat eigen paarden en eigen fok waardoor het verstandiger was om er één of twee te verkopen. Als je een eigen stal hebt kan je er best veel huisvesten maar als je geen stal meer hebt is dat een ander verhaal. Het is de bedoeling dat ik hier als klant verder ga en stallen ga huren. Ik wil twee eigen paarden houden en ik heb er nog zes in training. Daarnaast geef ik nog veel les waardoor de dagen best wel vol zitten.”

Verkoop

“Er kwam veel werk kijken bij een eigen centrum. Ik runde het samen met mijn schoonzusje. We organiseerden ook wedstrijden en er kwamen steeds meer trainingspaarden. Het trainen vind ik zelf toch het allerleukste. Ik heb een jong gezin en mijn man heeft ook een ander bedrijf. Ik heb er wel over na gedacht om iemand anders op het centrum te zetten om alle ballen hoog te kunnen houden. Maar als het niet van jezelf is, is dat toch anders. Daarom hebben we de keuze gemaakt om het te koop te zetten. Ik had wel gedacht dat de verkoop langer zou duren maar het is snel gegaan” vertelt ze.

Begeleiden

Prosman heeft nu meer tijd voor trainingspaarden wat ze zelf het allerleukst vindt. “Toen ik begon had ik ook nog geen kinderen. Een eigen stal heeft veel aandacht nodig. Het rijden en begeleiden vind ik leuker dan het management van een stal. Familie Oskam, de nieuwe eigenaren van het centrum, gaan het voortzetten als pensionstal en gaan ook wedstrijden organiseren. Ik blijf ze voorlopig nog begeleiden en we blijven er zelf ook tot 2022 wonen. Voor de paarden en klanten is het goed geregeld zodat ze niets tekort komen” vertelt de amazone. (MK)

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties