Margo Timmermans: “Wie weet slaan we een nieuwe weg in na Doha”

Margo Timmermans: “Wie weet slaan we een nieuwe weg in na Doha”

Margo Timmermans - Catch Me Subtop Schijndel 2020 © DigiShots

Margo Timmermans vertrekt over twee weken naar Doha, Qatar om deel te nemen aan CHI Al Shaqab. Met haar toppaard Catch Me (v. Dreamcatcher) strijdt ze mee op het hoogste niveau.

Doha

Timmermans vertelt “Er moet nog een hoop geregeld worden maar deze stond nog op mijn lijstje met hem. Via de KNHS kan je je opgeven en een aantal deelnemers mogen definitief gaan. De namen van de deelnemers die zich hebben opgegeven worden doorgestuurd naar de organisatie. Zij bepalen uiteindelijk wie er mogen komen. De Nederlandse dressuurploeg bestaat uit Kebie van der Heijden, Thamar Zweistra en ik. Ook doen er nog een aantal springruiters mee en zullen er meerdere para-ruiters afreizen naar Doha.”

Gebroken voet

De amazone heeft eenmaal eerder deelgenomen aan het evenement. “In 2015 mocht ik met Utah naar CHI Al Shaqab. Dat was helaas niet zo succesvol. Ik brak mijn voet al voordat we van het vliegveld af waren. Alles ging mis. Ik kon niet fatsoenlijk in mijn rijlaarzen komen maar ik kwam niet om in de zon te gaan zitten. Utah was al geen makkelijk paard en tijdens deze wedstrijd ging alles mis.”

Kracht

“Ik heb met Catch Me al heel veel leuke wedstrijden mogen rijden maar deze wilde ik nog heel graag aan het lijstje toevoegen. Het was de eerste keer dat ik ons op gaf, ik vond hem voorheen altijd te jong maar ik dacht als ik nu niet ga, dan ga ik niet meer. We vliegen zondag de 21e en de wedstrijd is op vrijdag en zaterdag” vertelt de amazone. “Hij loopt de hele lockdown al als de brandweer. We vervelen ons best wel thuis, ik rij hem iedere dag een halfuurtje en hij loopt lekker in de wei. Ik vind het best lastig, normaal gesproken train je echt ergens naar toe en nu is er al zo lang niks. Ik denk dat hij nu op zijn best is. Het is geen mega grootloper, daar hoef ik niet op te oefenen. Ik doe een klein beetje hier en daar aan kracht winnen en dat is het. Hij wordt dit jaar 14 en dit is al zijn zesde jaar in de Grand Prix” vertelt Timmermans.

Working Equitation

De amazone kwam in gesprek met Eline van Koningsveld – Baerts over een andere discipline namelijk Working Equitation. “Ik wil met Catch Me alles wel een keer proberen dus daar kwam Eline, met een auto vol spullen. Ik wist helemaal niet hoe dat allemaal werkte. Met één hand rijden, slalommen en zelfs koeien drijven” lacht Timmermans. “Eline heeft alle regels uitgelegd en we zijn gaan oefenen. Catch is vrij nuchter en het was best koud toen we gingen oefenen. Hij moest over een stuk zeil galopperen, door een salslom en een klavertje drie draaien.”

Nieuwe uitdaging

“Vorig jaar heb ik drie keer een clinic gereden bij Nuno José Rodrigues Avelar. Via die clinics heb ik Eline leren kennen. Ik had me toen opgegeven met een ander paard, een vijfjarige waarmee ik op andere plekken wilde trainen. De clinics vond ik toen al erg leuk. Ik heb vroeger ook gesprongen maar dat was geen succes. Ik rij al zo lang Grand Prix met Catch Me dat de uitdaging steeds kleiner word. We hebben bijna alle nationale en internationale wedstrijden gereden die er zijn. Working Equitation lijkt me heel erg leuk en ik ben wel zo iemand die daar dan ook voor gaat trainen. Wie weet slaan we na Doha wel een andere weg in…”

Bron: Hoefslag (Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.)

Foto: Digishots

Reacties