Margo Timmermans uit comfortzone en stijgende lijn met Catch Me te pakken

Margo Timmermans uit comfortzone en stijgende lijn met Catch Me te pakken

Margo Timmermans
Margo Timmermans in Göteborg - DigiShots

Margo Timmermans rijdt al een aantal jaren op het hoogste niveau met Catch Me (v. Dreamcatcher). Zowel nationaal als internationaal noteren ze mooie scores. De combinatie maakte ook al verschillende keren deel uit van het Nederlandse team in Nations Cup wedstrijden. Margo traint altijd alleen thuis met een camera en wist wel dat er iets moest veranderen om alles nog beter te krijgen. Toen ze de kadertrainingen ging rijden bij bondscoach Alex van Silfhout moest zij flink uit haar comfortzone komen.

Hele stap

“In het begin was ik best terughoudend. Het ging toch best goed? Maar aan de andere kant wist ik wel dat het nog beter kon en dan moet je dingen veranderen. Ik train altijd alleen, maar dan is iemand op de grond wel beter. Ik ben de kadertrainingen gaan volgen. Dat was voor mij een hele stap en ik moest echt uit mijn comfortzone”, steekt Margo van wal.

Klinisch dood

“Catch is nogal van het makkelijke en een soort klinisch dood. Hij is nooit heet als hij de ring in moet en ik moet er best aan rijden. Dat moest dus veranderen; hij moest vlugger worden én sneller reageren op een hulp. In de training kreeg ik dat goed voor elkaar, maar toen we weer op concours mochten deed ik in de ring weer mijn oude ding. Daardoor lukte het niet zoals thuis. Catch raakte er ook een beetje van gedemotiveerd dat ik steeds wat anders deed. Nu moest ik in de ring nog hetzelfde doen als in de trainingen.”

Por

“Dat lukte vorige week in Groesbeek. In het begin van de proef galoppeerde hij aan in de uitgestrekte draf. Toen gaf ik hem een flinke por, omdat hij op moest letten. Toen was hij er. Hij stond er super aan en liep echt heel fijn. Als je dingen verandert duurt het even voordat het bevestigd is. Nu hebben we en dingen veranderd en zijn we weer op de goede weg. Volgende week gaan we naar Tolbert.”

Piaffeert als koning

Naast Catch heeft Margo nog verschillende jonge paarden. Van de zesjarige Johny heeft ze hoge verwachtingen. “Hij loopt nu Z2. In principe is alles te koop, maar als hij er tegen die  tijd nog is, dan is Johny een opvolger voor Catch. Met de jonge paarden werk ik vaak aan de hand. Met Johny ook en hij piaffeert al als een koning. Verder heb ik nog een vierjarige merrie, Lady Gaga. Echt een topper. Die neem ik volgende week ook mee naar Tolbert om Subli Cup te rijden. Daarnaast rij ik nog een vijfjarige Negro, van eigenaren, om op te leiden, maar dat lijkt ook echt een beter paard.”

Pensioen

Haar Lichte Tour-paard Ghana (v. Rousseau) is op negenjarige leeftijd vervroegd met pensioen. “Vorig jaar op CDI Sint Truiden raakte hij geblesseerd op de slechte bodem. Daarna knapte hij weer op, maar toch niet helemaal. Hij staat nu bij Utah in de wei en mag met pensioen. We hebben onlangs een fokmerrie gekocht van Special D, die staat er ook lekker bij.”

Bron: De Hoefslag

Reacties