Marcus Ehnings Plot Blue overleden na ongeval

Marcus Ehnings Plot Blue overleden na ongeval

Marcus Ehning met Plot Blue

De legendarische KWPN-hengst Plot Blue (v. Mr. Blue) moest worden ingeslapen na een ongeval. Het toppaard van Marcus Ehning ging in 2015 met wedstrijdpensioen. De afgelopen jaren genoot het dier van zijn pensioen in Genève, Frankrijk. Zowel in de fokkerij als in de sport heeft dit paard zijn stempel gedrukt.

Niet te redden

Plot Blue moest op 22-jarige leeftijd worden ingeslapen. Ondanks de intensieve medische hulp na het ongeval kon men de hengst niet redden. Stoeterij Béligneux le Haras, waar Plot Blue van zijn pensioen genoot, schrijft op haar facebookpagina: “Onze stoeterij is vandaag rouwende door de dood van Plot Blue. We zijn ingestort door deze verdwijning. Ondanks onze aandacht, de beste veterinaire zorg, de kracht van Plot Blue en alle beschikbare middelen voor het herstel, zal Plotty niet herstellen van zijn ongeval.”

Dream Team

De Zwitserde Werner Muff bracht de zoon van de, ook internationaal succesvolle Mr. Blue in de sport. Het paar deed mee aan de Wereldkampioenschappen 2006 in Aken en aan het EK 2007 in de Zwitserse ploeg. In 2009 werd Plot Blue een combinatie met Marcus Ehning, en gelijk deden ze mee in de Duitse ploeg. Zij wonnen brons op het EK. Dit werd gevolgd door de Wereldkampioenschappen in Kentucky waar het team goud won. Plot Blue en Ehning werden als combinatie in het individuele klassement zestiende. Nog beter dan dat werd het op de Olympische Spelen van 2012 in Londen, daar werd de combinatie twaalfde.

Prijzengeld

In zijn carrière heeft de hengst maarliefst 1,3 miljoen euro aan prijzengeld gewonnen. In de Grote Prijzen van Cannes, Mannheim,  de Saut Hermès in Paris en St. Gallen reed de combinatie steeds mee in de ereronde. In 2013 werd de hengst derde in de Grote Prijs van Aken. Zelfs in zijn laatste seizoen wisten Ehning en ‘Plotty’ nog een vijfde plaats te behalen in Stuttgart. Het paard ging twee weken voor kerst met pensioen.

 

Terrible journée , Notre haras est endeuillé par la mort aujourd’hui de Plot Blue . Nous sommes effondrés par cette…

Geplaatst door Béligneux Le Haras – BLH op Dinsdag 4 juni 2019

 

Bron: St. Georg

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties