Marcus Ehning wint Grote Prijs Jumping Zwolle

Marcus Ehning wint Grote Prijs Jumping Zwolle

Marcus Ehning
Marcus Ehning - Firth Of Lorne Jumping Zwolle 2018 © DigiShots

Jumping Zwolle staat nu  ook internationaal op de kaart. In de afgeladen volle IJsselhallen was het dringen was om een plekje terwijl de beste springruiters van het evenement op zondagmiddag een ware show weggaven. Marcus Ehning ging er met de hoofdprijs vandoor en sleepte hierbij maar liefst 16.500 euro binnen.

Jeroen Dubbeldam

De ambassadeur van Jumping Zwolle, Jeroen Dubbeldam, begeleidde zijn Amerikaanse pupil Wilton Porter naar de tweede plaats. Zelf was Dubbeldam goed op weg met de merrie Roelofsen Horse Trucks Gioia Van het Neerenbosch, totdat zij zich bezeerde op een hindernis. ‘Ze was de sprong helemaal kwijt waardoor ik besloot te stoppen. Dat kan gebeuren, maar ik ben heel trots op mijn pupillen Wilton en Lucas Porter die geweldig gepresteerd hebben. Het evenement verliep van A tot Z, het publiek leefde echt mee én we haalden 11.000 euro op voor Stichting Paardrijden Gehandicapten ’t Hoefijzer.’ verteld Dubbeldam.

Wilton Porter

Op slechts 0,15 seconde afstand van Ehning eindigde Wilton Porter met Caletto Cabana (v. San Patrignano Cassini) op de tweede plaats. ‘In een wending moest ik één keer een extra galopsprong rijden om het goed te maken richting de laatste hindernis. Het is het net niet, maar het voelt als een overwinning. Dit concours is belangrijk voor Jeroen Dubbeldam en Jonny Roelofsen. Mijn familie is hier en we wilden graag goed presteren.’ verteld Porter blij.

Marcus Ehning

‘Hij won echt veel en hij heeft een geweldige mentaliteit, maar hij was bang geworden en stopte voor de hindernissen’ begint Ehning zijn verhaal. Firth of Lorne (v. For Pleasure) liep eerder op topniveau met Katrin Eckermann. Maar de hengst verloor het vertrouwen en kwam in april dit jaar bij Ehning op stal. ‘Toch heeft hij met mij al goede resultaten neergezet, nog niet in de hoofdrubrieken maar wel in de zware parcoursen daaronder. In de eerste ronde raakte hij een paar keer de balken aan, maar de manier waarop ik hem kon rijden was heel goed.’

 

Jumping Zwolle werd door 10.000 bezoekers bezocht en zal in 2019 worden vervolgd van 17 tot en met 20 oktober.

 

Bron: Persbericht Jumping Zwolle

Foto: Digishots

Reacties