Marcus Ehning demonstreert in GP op Brussels Stephex Masters

Marcus Ehning demonstreert in GP op Brussels Stephex Masters

Marcus Ehning, Comme Il Faut
Marcus Ehning en Comme Il Faut, Brussels Stephex Masters 2018 (foto: Pierre Costabadie/Scoopdyga)

Marcus Ehning heeft met Comme Il Faut 5 (v. Cornet Obolensky) de Rolex Grand Prix presented by Audi gewonnen. Die werd verreden tijdens de Stephex Masters in Brussel. Ehning won vrijdag ook al een wedstrijd, en moest dus even nadenken hoe hij met zijn twee gewonnen Audi’s naar huis zou raken.

Pittig parcours

Slechts zes combinaties mochten van start gaan in de barrage en het parcours van Uliano Vezzani was niet simpel. De Belg Christophe Vanderhasselt startte als eerste. Hij zag een balk vallen en werd uiteindelijk vijfde. De Zweed Douglas Lindelöw zette een foutloze én snelle ronde neer met de dertienjarige Zacramento (v. Cardento: 44,11 seconden. De Amerikaanse Lauren Hough was in 44,52 seconden iets trager met haar vijftienjarige Waterford.

Stephex-ruiter Daniel Deusser en Calisto Blue kon de tijd van Lindelöw en Hough niet overtreffen met Callisto Blue. 

‘Comme Il Faut houdt van snelheid’

Marcus Ehning startte als laatste en hij greep zijn kans. Ehning trakteerde het publiek op strakke bochten en een razendsnelle run naar de laatste oxer. Hij finishte maar liefst bijna vier seconden sneller dan Lindelöw. 

Ehning vertelt: ‘Ik vond dat Daniel niet zo traag was, maar hij eindigde als derde. Ik reed een erg goed parcours! Tussen de eerste en de tweede hindernis nam ik de tijd, maar de rest van het parcours was uitstekend. Ik was 150% zeker dat hij die laatste balk er niet zou afgooien. Hij houdt van snelheid, dus ik voelde me veilig. Comme Il Faut is een geweldig paard, met een ongelofelijk strijdershart. Hij houdt dus van snelheid en nu snijdt hij de bochten ook heel goed aan.’

Bekijk hier de uitslag

Bron: World of Showjumping

Foto: Pierre Costabadie/Scoopdyga

Reacties