Markus Beerbaums kampioen Constantin overleden

Markus Beerbaums kampioen Constantin overleden

0 573
springen wedstrijden paardensport

Een van de belangrijkste paarden uit Markus Beerbaums carrière is overleden. Na een vredig pensioen, overleed de Holsteiner Constantin (v. Contender) op 25-jarige leeftijd.

Beginjaren

In 1994 werd het paard geboren bij FN-President Breido Graf te Rantzau in Breitenburg. Het talent van de hengst zat zeker al in de genen: zijn vader Contender is een van de Holsteiner springlegendes. Ook moeders vader Marlon XX bewees zichzelf al in het parcours. Zijn eerste grote springwedstrijd beleefde het bruine paard onder Jörg Neve.

Combinatie

Eind 2002 werden Markus Beerbaum en Constantin een combinatie. Dit was toen de familie Firestone het paard kocht. Al snel vormde het paar een goede combinatie en waren ze goed op elkaar ingespeeld. De eerste internationale plaatsingen volgden dus ook al in een rap tempo. In 2004 won de combinatie de Grand Prix van München. Een jaar daarna namen ze deel aan de Winning Round op het CHIO Aken. De successen gingen door tot in maart 2009, waar Beerbaum en Constantin in Wellington, Amerika, nog twee overwinningen binnenhaalden.

Pensioen

Na deze overwinningen ging de Holsteiner op 15-jarige leeftijd met pension. Zijn oude dag bracht hij door in de wei bij Stella en Le Mans, bij Thedinghausen. Op Facebook laat Meredith Michaels-Beerbaum weten dat de ruin is overleden. “Met pijn in ons hart zeggen we vaarwel tegen Constantin. Bekend om zijn enorme vermogen, was hij één van de meest succesvolle paarden in Markus’ carrière, met onder andere overwinningen in de Grand Prix van München en de winnende ronde in Aken. Hij bracht zijn pensioen thuis in Thedinghausen in de wei door. Rust zacht, Consti.”

With heavy hearts we said goodbye to Constantin. Known for his tremendous scope, he was one of the most successful…

Geplaatst door Meredith Michaels-Beerbaum op Maandag 29 juli 2019

Bron: St. Georg / Facebook

Foto: Remco Veurink

Reacties