Marc Houtzager wint CSI2* Grote Prijs van Tubbergen

Marc Houtzager wint CSI2* Grote Prijs van Tubbergen

Marc Houtzager en Sterrehof's Dante

Op de finaledag van de zesde editie van Jumping Schröder Tubbergen won TeamNL-ruiter Marc Houtzager met Sterrehof’s Dante (v.Canturano) op spectaculaire wijze de 2* Grand Prix. Hij dook een seconde onder de tijd van de Ier Michael Duffy met S I E C Captain Future Z. Kevin Jochems was met zijn vierde plaats de tweede Nederlander in de top vijf.

Selectief parcours

Parcoursbouwer Jos Brinkman en zijn team hadden weer een mooi en selectief parcours neergezet tijdens de Grand Prix. Doordat er een aantal zeer sterke ruiters meereden zoals o.a. Marcus Ehning en Bertram Allen was vooral de tijd die het moeilijk maakte voor de deelnemers. Toch bereikten 13 van de 50 combinaties de barrage.

Buitenland

Tijdens de barrage werd er met het mes tussen de tanden gestreden. Jochems reed een hele goede barrage met Faithless (v.Ukato) en leek een winnende tijd te rijden. Hij finishte in een tijd van 40,78 seconden. De sterk rijdende Duitse amazone Sophie Hinners, die het hele weekend al bijzonder goed presteert tijdens JST, wist met haar Vittorio 8 (v.Valentino) een mooie foutloze barrage te rijden in een tijd van 40,68 seconden. Toen de Ierse ruiter Michael Duffy met zijn S I E C Captain Future Z (v.Chellano) door het zand van Tubbergen galoppeerde en ook nog in een bijzonder snelle tijd van 39,76 seconden finishte zonder fouten, leek het erop dat voor het eerst in de geschiedenis van JST de overwinning naar het buitenland zou gaan.

Snelle barrage

Houtzager liet met zijn Sterrehof’s Dante (v. Canturano) met het mes tussen zijn tanden liet zien waarom hij een van Nederlands beste ruiters is. Zeer snel en vakkundig stuurde hij zijn kwaliteitsvolle Dante door de barrage in een fantastische tijd van 38,74 seconden. De laatste starter Yves Houtackers deed een moedige poging om de winst op te eisen, maar kreeg met de sympathieke Vinci De Beaufour (v.Diamant de Semilly) een fout op de laatste hindernis en eindigde op een negende plaats. Hiermee was de overwinning van de Grand Prix 2019 voor Marc Houtzager.

Foto: Fototrailer

Bron: persbericht

Reacties