Marc Houtzager tweede in Gaston Glocks Championat

Marc Houtzager tweede in Gaston Glocks Championat

marc houtzager
Marc Houtzager en Sterrehof's Dante © Arnd Bronkhorst

Het hoogtepunt van de tweede dag van Horses & Stars in het Glock Horse Performance Center Austria was het traditionele Gaston Glocks Championat. In deze wedstrijd over een hoogte van 1,55m en was 94.000 euro prijzengeld gedoteerd. Voor Nederlander Marc Houtzager was er een tweede plek.

Opperste concentratie

“In dit parcours moeten vele beslissingen met betrekking tot de afstanden worden genomen. De drievoudige combinatie, die altijd uitdagend is, schittert dit jaar voor het eerst in regenboogkleuren”, verklaarde Glock-rider Gerco Schröder vooraf over de belangrijkste punten van dit selectieve parcours. “De ruiters en paarden benodigen opperste concentratie tot de laatste galopsprong, elke bocht kan uiteindelijk het verschil maken.”

Margie Goldstein-Engle

De beste negen ruiters uit het basisparcours mochten in het Gaston Glock’s Championat een tweede keer in de prachtig gedecoreerde rijbaan binnenrijden. De strafpunten uit de eerste manche werden meegenomen; zodoende startten vijf van de negen paren foutloos in de tweede manche. Vier duo’s hadden al strafpunten en moesten de juiste risico’s aangaan om een nog een voorsprong te kunnen behalen. Uiteindelijk kroonde zich de winnares van de CSI5* Opening Competition van vrijdag, Margie Goldstein-Engle, tot Gaston Glock’s kampioene. In het zadel van Dicas (v.Diarado) wist ze nog 26 honderdste van de tijd van de tot dan leidende Marc Houtzager af te rijden. “De sfeer hier is heerlijk ontspannen, daarom kunnen de paarden tussen de sprongen uitstekend regenereren en springen geweldig. Morgen rijdt ik Royce in de Grand Prix”, vertelt ze enthousiast over haar eerste bezoek aan de Oostenrijkse wedstrijd.

Top drie

Beide manches foutloos te blijven lukte naast Goldstein-Engle enkel Houtzager, die op Sterrehof’s Dante (v.Canturano) uitstekende tweede werd. Met enkel een tijdstrafpunt uit de eerste manche, plaatste zich de Italiaan Luca Maria Moneta en zijn ervaren Westfaalse ruin Connery in dit Gaston Glock’s Championaat als derde.

Bron: persbericht

Reacties