Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero wederom in de prijzen

Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero wederom in de prijzen

Marc Houtzager
Marc Houtzager - Sterrehof's Calimero Jumping Indoor Maastricht 2016 © DigiShots

Marc Houtzager maakte het met Sterrehof’s Calimero (v. Quiam de Revel) tijdens de Longines Grand Prix van CSI5* in Basel weer erg moeilijk voor zijn concurrentie. Zij moesten alleen Niels Bruynseels voor zich laten gaan.

Vierhonderdste seconde

Niels Bruynseels stuurde Delux van T&L (v. Toulon) slecht vierhonderdste seconde sneller door het parcours dan dat Marc Houtzager zijn Sterrehof’s Calimero naar de finish reed. De gehele top 8 bleef foutloos, waardoor een snelle tijd nodig was. Een van deze foutlozen was Maikel van der Vleuten met Verdi TN, het kersverse KWPN Horse of the Year. De combinatie finishte met de 6e tijd. Leopold van Asten werd 9e met VDL Groep Miss Untouchable.

Jumping Amsterdam en Indoor Brabant

‘Het was een mooi parcours,’ laat Houtzager weten. ‘Het was voor mij een voordeel dat ik achteraan mocht starten, er waren best veel deelnemers in de barrage. Ik had een groot deel al kunnen zien rijden.’

‘Na Basel rijd ik Calimero nog op Jumping Amsterdam en in Treffen. Daarna krijgt hij en paar weken rust en vervolgens sluiten we het indoorseizoen af met Indoor Brabant. De planning voor het outdoor seizoen is met name gefocust op het EK in Rotterdam in augustus,’ eindigt Houtzager.

 

Bron: KWPN / KNHS

Foto: Digishots

Reacties