Subtop | Mara de Vries: ‘Dornerstern is een ideaal wedstrijdpaard’

Subtop | Mara de Vries: ‘Dornerstern is een ideaal wedstrijdpaard’

Mara de Vries
Mara de Vries afgelopen jaar op Jumping Amsterdam in het zadel van Farzana (v.Ampere) © DigiShots

Op de subtopwedstrijd bij De Kroo in Nieuw en Sint Joosland gold de Prix St. George als selectie voor Jumping Amsterdam. Mara de Vries boekte de overwinning met Dornerstern (v.Danone). Met een score van 69,485% haalde ze het laatste felbegeerde ticket voor Jumping Amsterdam binnen.

Correct paard

‘Het ging hartstikke fijn!’ vertelt Mara enthousiast. ‘Toen ik de ring uitkwam maakten de punten me niet meer uit, ik was gewoon heel erg happy met de proef. Dornerstern is een super correct paard. Het is niet zo dat het heel spectaculair is, maar hij scoort in alle drie de gangen op zijn sympathieke en harmonische beeld. Hij valt echt op door zijn correctheid en we kregen vandaag veel 7,5’en in de galoptour.’

Heel werkwillig

‘Ik heb Dornerstern nu sinds kort weer onder het zadel en heb hem drie keer gestart en daarvan drie keer gewonnen! Het is een heel fijn paard, hij is heel werkwillig en zet er in de proef echt een schepje bovenop. Voor mij is het echt een ideaal wedstrijdpaard, ik kan echt op hem bouwen. Hij laat je nooit zitten en dat is een heel fijn idee om mee de ring in te rijden. Hij staat bij ons voor de verkoop, dus hij gaat wel een keer vertrekken; maar dat wist ik toen ik eraan begon. Ik weet zeker dat iemand een heel fijn paard aan hem heeft.’

Jumping Amsterdam

Donderdag 24 januari mag De Vries samen met veertien andere nationale ruiters meerijden in de Prix St. George-rubriek op Jumping Amsterdam. ‘Dornerstern krijgt nu een paar dagen vakantie, dan gaan we daar rustig naartoe trainen. Ik heb er al eerder gereden en het is leuk om daar te starten. Het is een mega sterk deelnemers veld, maar een hartstikke mooie wedstrijd om te mogen rijden.’

ZZ-Zwaar: Van Schaik

Nadia van Schaik schreef met Floortje (v.Negro) de eerste proef ZZ-Zwaar op haar naam. De combinatie scoorde 61,857%. Simone Nije werd tweede in het zadel van Adios (v.Revenge W), hun proef werd beloond met 60,5%. In de tweede proef was het wederom Van Schaik die won, deze keer met 61,286%. Julia Bouthoorn eindigde in deze proef op de tweede plek, zij reed Boy-Bentley (v.Johnson) naar 61%.

Jeugd: Heiden en Van Wallenburg

Junior Robin Heiden won met Gasmonkey (v.Tuschinksi) de Individuele proef voor de jeugd met een score van 62,574%. In de Landenrproef was het Young Rider Merel van Wallenburg die met Zip (v.Painted Black) met 66,029% de overwinning op haar naam schreef. Maud Hofland werd met Urbanes (v.Gribaldi) tweede in deze proef. Zij scoorde 63,824%.

Lichte Tour: De Vries en Zoutendijk

Stephanie de Frel mocht op een tweede plek aansluiten achter De Vries in de Prix St. George. Ze reed Farnama Angel (v.Armani) naar 69,044%. Geert-Jan Raateland werd met Painted (v.Painted Black) derde, zijn proef werd gewaardeerd met 68,897%. Lisanne Zoutendijk won de Inter I met Zilverstar (v.Rousseau), ze scoorde 60,368%.

Zware Tour: Koppejan en Van Giesen

Maarten Koppejan boekte de overwinning in de Inter II-rubriek. Zijn Vivaldi VDL (v.Don Schufro) liep naar 64,779%. Marijke van Giesen won met Esther SVN (v.Voice) de gecombineerde U25 en Grand Prix rubriek, ze scoorde 65,962%. De Grand Prix-proef van Thamar Zweistra en Hexagon’s Conquest (v.Rubiquil) leverde 63,696% op, goed voor een tweede prijs.

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties