Maneges hervatten lessen voor jeugdruiters

Maneges hervatten lessen voor jeugdruiters

0 4697
manege open
foto: Jessica Pijlman

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet afgelopen dinsdag 21 april hebben de KNHS en FNRS gekeken naar wat de nieuwe maatregelen betekenen voor de paardensport. Belangrijkste wijziging op de huidige maatregelen is dat kinderen en jeugd t/m 18 jaar weer samen buiten kunnen sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is.

Buitenlucht

Dit betekent dat paardensportaccommodaties vanaf woensdag 29 april weer georganiseerde paardensportactiviteiten onder begeleiding mogen aanbieden aan kinderen tot en met 12 jaar. Mits dit in de buitenlucht gebeurt. Ook jeugd van 13 tot en met 18 jaar mag weer deelnemen aan georganiseerde paardensportactiviteiten in de buitenlucht, maar hierbij moet onderling wel minimaal 1,5 meter afstand worden gehouden. Er mogen geen ouders langs de rijbaan staan en de kantines blijven gesloten. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis. Voor manegeklanten ouder dan 18 jaar mogen nog geen lessen worden gegeven.

Pensionklanten

In verband met het welzijn van de paarden blijft het mogelijk voor paardeneigenaren om hun paarden te verzorgen en te rijden, zoals dat nu ook het geval is. Hierbij moeten wel alle geldende sociale en hygiëne maatregelen van de overheid nageleefd worden. Het individueel rijden is dus toegestaan. Ook een buitenrit maken met twee is mogelijk, indien er 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Voorlopig geen wedstrijden

Het verbod op wedstrijden en competities blijft gehandhaafd en wordt verlengd met drie weken tot en met in ieder geval 19 mei. Het verbod op vergunnings- en meldingsplichtige evenementen wordt verlengd tot 1 september.

Verenigingen

Er mogen op verenigingen ook georganiseerde paardensportactiviteiten, zoals groeps- en privélessen, plaatsvinden in de buitenlucht voor kinderen t/m 18 jaar. Voor jeugd van 13 t/m 18 jaar geldt dat er onderling minimaal 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Ouders mogen niet langs de rijbaan staan.

Kadertrainingen hervat

Senioren topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties, louter volgens een door de KNHS opgesteld en door NOC*NSF goedgekeurd protocol ‘verantwoord sporten – topsport trainingen’, individueel de kadertraining hervatten en alleen volgens de richtlijnen van genoemd protocol. Hierbij moeten alle sociale en hygiëne maatregelen worden aangehouden en nageleefd.

Bron: KNHS

Reacties