Maneges dicht na nieuwe corona-maatregelen? Kantines in ieder geval wel

Maneges dicht na nieuwe corona-maatregelen? Kantines in ieder geval wel

0 19882
Manege 't Halster Oisterwijk

Ministers Arie Slob en Bruno Bruins brachten zojuist in hun persconferentie naar buiten dat naast de scholen en kinderdagverblijven ook sportclubs en horecagelegenheden hun deuren vanaf 18:00 vanavond moeten sluiten tot en met 6 april. 

Afwachten

Voor maneges heeft deze beslissing, maar ook de gehele situatie omtrent het coronavirus grote impact. Mark Berkelmans, eigenaar van Manege ‘t Halster uit het Brabantse Oisterwijk vertelt: “Eigenlijk wachten we nu de reactie van de FNRS af. Die zijn nu in overleg en wij gaan doen wat zij zeggen.”

Hoe nu verder?

“Op dit moment krijgen wij heel veel telefoontjes van leden en pensionklanten over hoe het nu verder moet. Wij zijn op zondagavond altijd dicht, dus hoe we morgen verder moeten hangt af van de KNHS en de FNRS. Daar hoop ik snel wat van te horen.”

Gewoon doorgaan

Ook in de manegegangen is er afgelopen week een hoop veranderd. “Het is een stuk rustiger. Mensen die hoesten of niesden vroegen we thuis te blijven, we hebben de lesklanten gevraagd om maximaal met één begeleider de les te bezoeken en uitsluitend de manege te bezoeken als je aan een les deelnam. Maar het gewone werk ging gewoon door, tot vandaag dan.”

Onduidelijkheid

Over wat de gevolgen van de nieuwe maatregelen zijn voor de paarden is nog onduidelijkheid. “De paarden moeten natuurlijk gewoon hun beweging krijgen, dus ik denk dat het personeel de manegepaarden en pony’s beweging gaat geven. Als het echt zo drastisch is, dan is dat de enige oplossing vrees ik”, aldus Berkelmans. 

“De gezondheid gaat voor alles, maar een financiële domper is het wel. De kosten gaan gewoon door; de paarden moeten eten, het personeel moet betaald worden, maar er komt weinig tot geen lesgeld meer binnen. En dat is voor een manege natuurlijk hartstikke belangrijk”, maar nogmaals, de gezondheid gaat voor alles. Het is afwachten.”

Bekijk hieronder de gehele persconferentie.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Manege ’t Halster

 

Reacties