Manege Winterswijk tovert buitenbak om tot schaatsbaan

Manege Winterswijk tovert buitenbak om tot schaatsbaan

0 3844
rijbaan

Bij de Winterswijkse Ruiter- en Pony Club kun je deze week naast paardrijden ook schaatsen! Met behulp van het eb- en vloedsysteem is de bak onder water gezet en vanaf woensdag is de schaatsbaan geopend.

Een eerste poging om de rijbaan onder water te zetten mislukte het afgelopen weekend omdat de ondergrond inmiddels al te hard was geworden. Het lukte alsnog door water uit de naast de manege gelegen vijver te pompen.

Springruiters

De buitenbaan van de manege wordt normaal gesproken gebruikt door de springruiters. Onder meer vanwege de flinke afmetingen werd vorige week het idee geboren om er een tijdelijke schaatsbaan van te maken.

De baan aan de Steengroeveweg is gratis toegankelijk van 14.00 tot 21.00 uur. Het grand café van de WR&PC zorgt voor warme chocolademelk en soep.

Sandra Metaal van de manege wijst erop dat schaatsers de parkeerinstructies moeten opvolgen, want de paardensport in de manege gaat ook gewoon door.

Op de facebookpagina van de WRPC vind je meer informatie.

Bron: winterswijkseweekkrant

Foto: Remco Veurink

VAN RIJBAK NAAR SCHAATSBAAN. Het is de WR&PC gelukt om een schaatsbaan te realiseren.Vorige week werd het idee geopperd en een week later is het zo ver, de schaatsbaan is een feit. Morgen is de schaatsbaan vanaf 14:00 tot 21:00 geopend en vrij toegankelijk voor iedereen. Het Grand café van de WR&PC is ook geopend en er zijn allerlei versnaperingen te koop, van een lekkere warme chocolademelk met slagroom tot soep en snoep. Wij wensen iedereen heel veel schaatsplezier. Namens de WR&PC

Geplaatst door WR&PC op dinsdag 27 februari 2018

Reacties