Manege Veldt houdt benefietevenement voor gehandicaptenmanege

Manege Veldt houdt benefietevenement voor gehandicaptenmanege

0 353
paard hoofd algemeen

Manege Veldt houdt op 5 september een benefietdressuurwedstrijd. De opbrengst gaat naar gehandicaptenmanege De Blijde Ruiters in Zaandam, zij willen graag een nieuw paard kopen.

Moeilijke situatie

Initiatiefneemster is José van der Snoek van manage Veldt in Wormer. “Ik ben zelf moeder van een dochter die al jaren rijdt bij De Blijde Ruiters”, vertelt ze. “Zo ken ik ook hun moeilijke financiële situatie. De manege kan alle financiële hulp of andere hulp goed gebruiken.”

Paard overleden

Bij de Blijde Ruiters krijgen gehandicapte ruiters paardrijles. De fysieke mogelijkheden van de ruiters verbeteren en ze komen geestelijk tot rust, omdat de speciale manegepaarden deze ruiters goed aanvoelen. Het oudste manegepaard is recent overleden en geld om een nieuw paard te kopen is er niet. Online zijn leden al een doneeractie actie gestart, maar er is nog meer geld nodig om het paard te kopen en te trainen.

Benefietevenement

De benefietdressuurwedstrijd bij manege Veldt is voor ruiters van achttien jaar en ouder. Dat kunnen ruiters zijn die rijden bij Veldt of daar hun paard hebben gestald. Wedstrijdkleding is 5 september niet verplicht. “Mag wel natuurlijk, maar het thema is ’blij’. Verkleed is ook leuk. Het motto moet zijn: lol met je knol.”

Bron: Noordhollands Dagblad

Reacties