Manege Lelystad ontvangt €46.000 na crowdfunding

Manege Lelystad ontvangt €46.000 na crowdfunding

coronacrisis maneges

Manege Lelystad werd getroffen door een uitbraak van het Rhinovirus. Twee maanden lang stond alles in het teken van de verzorging van de paarden en voorkomen van erger. Vijf paarden kwamen te overlijden en de totale schade betrof ruim een ton.

Leden van Ruitersportvereniging RV & PC Lelyruiters hebben met hun crowdfunding actie €46.000 ingezameld en de cheque overhandigd aan de manege.

Weer open

In de tweede week van december mocht de manege eindelijk weer open voor publiek. De schade liep op naar ongeveer een ton, omdat de lessen van ongeveer vijfhonderd personen niet konden doorgaan. Verder waren er extra uitgaven aan bijvoorbeeld veeartsen, medicijnen en het ontsmetten van stallen. Een calamiteitenverzekering hielp hierin niet, vanwege de potentiële grote omvang van de schade.

Samen sterk

Daarom besloot RV & PC Lelyruiters eind oktober om met mensen geld bijeen te brengen voor Manege Lelystad, onder het motto ‘samen sterk’. Veel van de leden van de vereniging zijn betrokken bij de locatie, omdat zij hun paard of pony er stallen en gebruikmaken van de faciliteiten. In totaal heeft de actie, met verschillende initiatieven, dus €46.000 opgebracht.

Hartverwarmend

“Toen we met de crowdfunding actie van start gingen hadden we niet durven hopen dat er zoveel mooie en hartverwarmende initiatieven zouden ontstaan met uiteindelijk dit geweldige resultaat”, aldus de initiatiefnemers op Facebook. Een officieel eindbedrag is het nog niet, want een aantal acties loopt nog altijd door en financiële bijdragen blijven welkom. Ook het speciaal geopende rekeningnummer is nog beschikbaar.

Samen Sterk voor Manege LelystadVandaag hebben Sonja en Ruud van RV & PC Lelyruiters een cheque van maar liefst €…

Geplaatst door Samen sterk voor Manege Lelystad op Zaterdag 28 december 2019

Bron: De Hoefslag/ AD

Reacties