Malin Baryard-Johnsson (SWE) wint het CSI5* Gaston Glock’s Championat 2019

Malin Baryard-Johnsson (SWE) wint het CSI5* Gaston Glock’s Championat 2019

Malin Baryard-Johnsson (SWE) en H&M Indiana lieten de internationale concurrentie achter zich. © Arnd Bronkhorst

Spanning was vandaag gegarandeerd, want in het CSI5* Gaston Glock’s Championat ging het bij de Glock’s 5-sterren-Season-Opening in het GHPC Austria om belangrijke punten voor de wereldranglijst springen.  Een overwinning in deze 1,55 m hoge springwedstrijd was het felbegeerde doel van de 45 aangekondigde actieven.

Glock-rider Gerco Schröder

Zowel de rijlijn en de afmetingen van deze selectieve springwedstrijd in twee manches, als ook de namen van de ruiters en paarden op de startlijst, onderstreepten het niveau.

“Natuurlijk is het niveau erg hoog in deze categorie en het parcours dienovereenkomstig een uitdaging”, verteld winnaar van olympisch zilver, wereld- en Europees kampioen Glock-rider Gerco Schröder na de parcoursverkenning. “De hindernissen komen snel achter elkaar en laten weinig ruimte voor fouten of onregelmatigheden.”

‘Dubbel nul’

De prestatie van een felbegeerde “dubbel nul” lukte 14 paren, elf daarvan mochten in de winnaarsronde vechten om het prijzengeld van van 23.500 euro voor de winnaar. Het enthousiaste publiek hoefde niet lang te wachten op de eerste nulronde van dit verkorte parcours, want de nummer een van Oostenrijk Max Kühner (AUT/T) reed in 40,61 seconden op Alfa Jordan een ronde volgens het boekje. Een prestatie die uiteindelijk voldoende was voor de vierde plaats.

Glock’s Championat

De beste mix van ritme, snelheid en krappe bochten vond in dit CSI5* Gaston Glock’s Championat echter de laatste starter Malin Baryard-Johnsson uit Zweden. De winnares van zilver van de Olympische Spelen van 2004 en team zilver van de Wereldruiterspelen 2018 galoppeerde op H&M Indiana in 39,21 seconden over de finish waarmee ze zichzelf verdiend tot Gaston Glock’s kampioene 2019 kroonde.

“Ik maakte vandaag de bochten in de tweede ronde perfect en dat heeft waarschijnlijk uiteindelijk het verschil gemaakt. Ik ben echt trots op mijn paard “, straalde de succesvolle amazone en vertelde dat ze morgen in de GLOCK’s 5* Grand Prix mit 344.000 euro prijzengeld eveneens H&M Indiana zal zadelen.

Op de tweede plaats bewees zich de 36-jarige Brit Robert Whitaker met de 10-jarige hengst El Wee Widge (0/39,60) en op de derde plaats stond de nummer 36 ter wereld, Olivier Philippaerts (BEL), die met H&M Cue Channa 42 eveneens foutloos bleef(0/40,07).

Bron: Persbericht

Foto: Arnd Bronkhorst

Reacties