Maikel van der Vleuten wint Grote Prijs Kronenberg

Maikel van der Vleuten wint Grote Prijs Kronenberg

0 437
Maikel van der Vleuten - Salomon
Maikel van der Vleuten - Salomon Jumping Indoor Maastricht 2016 © DigiShots

Uit een barrageveld van 17 deelnemers troefde Maikel van der Vleuten in de slotrubriek van de eerste week van de Peelbergen Winter Tour de Italiaan Emanuele Camilli met Emperio van ’t Roosakker en Leopold van Asten met VDL Groep Zidane af. ‘Ik stond ervan de kijken dat er zoveel nullers waren,’ aldus Van der Vleuten.

‘Ik vind Henk Linders een goede parcoursbouwer en er stond vanmiddag geen makkelijke proef,’ licht de springruiter toe. ‘Maar qua hoogte en moeilijkheidsgraad is hij aan regels gebonden en het moet wel een tweester rubriek blijven.’

Salomon

Voor de Parkhotel Horst Grote Prijs had Van der Vleuten de elfjarige Salomon gezadeld. Na 60 combinaties in de basisomloop, waarbij vooral de insprong van de dubbelsprong vaak niet intact bleef, kreeg het publiek barrageritten voorgeschoteld van een aantal Nederlandse toppers en van de Amerikaanse olympische amazone Laura Kraut.

Kraut won eerder op de dag het 1.35m, nu moest ze genoegen nemen met de vierde plaats. Met Verdi-telg Viper Vrombautshoeve Z klokte ze 35.23 seconden. Die tijd wist Leopold van Asten te verbeteren door onder de 35 seconden grens te duiken. Na zijn GP-winst van een week eerder in Lier met Zidane liet de voormalig Nederlands Kampioen de chronometer stoppen in 34,55 seconden.

Van Asten was zichtbaar tevreden met zijn uiteindelijke derde plaats.

Dat het ook onder de 34 seconden kon, liet Emanuele Camilli zien. Hij herhaalde klassering in de kwalificatieproef op vrijdag. Ook nu stuurde de Italiaan Emperio van ’t Roosakker naar de tweede tijd, in 33.99 seconden.

Soepeler bochtenwerk

Van der Vleuten liet vervolgens iets soepeler bochtenwerk zien met de Stolzenberg-zoon Salomon en finishte zo’n 0.55 seconden sneller, tot grote vreugde van het massaal toegestroomde publiek.

‘Ik rijd Salomon nu zo’n twee jaar. Ik heb hem overgenomen van mijn vader. Ik heb hier op de Peelbergen alle dagen fijn gereden en dat het toevallig een keer een concours dichtbij huis is, dat is ook wel een keer fijn.’

Donderdag begint op het Equestrian Centre de Peelbergen de tweede week van de Winter Tour.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto: DigiShots

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties