‘Verdomme, wat zat ik er dicht bij!’

‘Verdomme, wat zat ik er dicht bij!’

Maikel van der Vleuten, Verdi
Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P.

 

‘Verdomme, wat zat ik er dicht bij. Maar de tweede plaats staat hartstikke mooi op de lijst met prestaties van Verdi.’ Maikel van der Vleuten heeft met Verdi TN een superieure prestatie geleverd door tweede te worden in de Masters van het vijfsterrenconcours van Calgary.  De Egyptenaar Sameh El Dahan klopte Van der Vleuten met minder dan een seconde.

Topvorm

Na twee loodzware omlopen, met slechts 7 van de 43 foutloze combinaties in eerste manche en de beste 12 die terugkwamen voor de tweede omloop, waren het Maikel van der Vleuten en Sameh El Dahan die in een barrage de hoofprijs van 1 miljoen Canadese dollars moesten gaan bevechten. In totaal was het prijzengeld 3 miljoen dollar.

Maikel had het nadeel als eerste te moeten starten met zijn zestienjarige tophengst, die in absolute topvorm speelde met de opgaven die in de prachtige piste van Spruce Meadows waren opgesteld. Meer dan 40.000 mensen waren getuige van de bijzondere band tussen Maikel en Verdi TN. Van der Vleuten en Verdi kwamen foutloos over de finish in een tijd van 41.98 seconden. De in Ierland wonende Sameh El Dahan en de gretige en snelle Ierse merrie Suma’s Zorra deden het net wat sneller en foutloos in 41.21 seconden.

‘Galopsprong te veel’

Van der Vleuten reageert: ‘Verdomme wat zat ik er dicht bij. Ik heb in de barrage een strakke ronde gereden en heb geprobeerd foutloos te blijven. Achteraf had ik een galopsprong minder moeten maken. Naar de laatste hindernis was Verdi een beetje los aan de voorkant en begon hij wat te zwieberen. Dat scheelt zo een paar tienden van een seconde.’

‘Maar nu ben ik echt ongelooflijk tevreden. Er is altijd maar een enkel paard dat er hier in de Grote Prijs foutloos over springt. Dit staat echt hartstikke mooi op de lijst van Verdi. Hij verdient dit gewoon. ‘Je voelt gewoon als je hier rijdt dat Verdi meer dan een gemiddeld paard is. Dit is echt super.’

Jochems 19de

De Grote Prijs van Calgary is een van de klassiekers van de springsport en elk jaar een bijzonder zware opgave voor ruiter en paard. Maikel prijst zijn hengst die al jaren tot de allerbeste paarden van de wereld behoort.

KNHS Talententeamlid Kevin Jochems was de tweede Nederlander aan start in Calgary. Met zijn ruin Captain Cooper, waarmee hij onlangs de Grote Prijzen van Dublin en Hickstead won, eindigde Jochems op de mooie 19e plaats bij zijn debuut op Spruce Meadows.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: KNHS

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties