Maikel van der Vleuten wint WB La Coruňa

Maikel van der Vleuten wint WB La Coruňa

Maikel van der Vleuten - Beauville Z Jumping Indoor Maastricht 2019 © DigiShots

Maikel van der Vleuten won zondagavond overtuigend de wereldbekerwedstrijd springen in het Spaanse La Coruňa. Met zijn paard Beauville Z (v. Bustique) was de beste van de dertien combinaties in de afsluitende barrage. Marc Houtzager werd vijfde met Sterrehof’s Dante (v. Canturano). In de tussenstand staat Van der Vleuten staat vijfde en Houtzager zesde.

Jongste paard

“De barrage ging helemaal zoals gepland” vertelt Maikel van der Vleuten direct na de wedstrijd. “Ik liet nergens tijd liggen. Ten eerste ben ik heel trots op mijn paard Beauville Z. Ze ontwikkelt zich nog beter dan we hadden verwacht. Het afgelopen half jaar springt ze wedstrijden op dit niveau zo makkelijk.”

De merrie was het jongste paard in de rubriek. Maar dat niet alleen ze was ook de snelste in de barrage. Met zijn overwinning verdiende van der Vleuten 20 punten en komt in de tussenstand na 7 van de 14 wedstrijden op de vijfde plaats. “Dit was mijn laatste wereldbekerwedstrijd van dit jaar en nu heb ik een mooie uitgangspositie om het nieuwe jaar in te gaan” vertelt hij.

Houtzager vijfde

Marc Houtzager had een zeer goed concours in La Coruňa. Na de tweede plaats in de Grote Prijs op zaterdagavond, mocht hij vandaag reed direct na van der Vleuten zijn barrage rijden. Met Sterrehof’s Dante eindigde Houtzager ook de barrage foutloos in de tijd van 38.88 seconden. Daarmee kwam hij op de vijfde plaats in de wereldbekerwedstrijd.

Bron: Persbericht

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties