Maikel van der Vleuten aan kop op Jumping Amsterdam

Maikel van der Vleuten aan kop op Jumping Amsterdam

Maikel van der Vleuten - Dana Blue
Maikel van der Vleuten - Dana Blue © DigiShots

Maikel van der Vleuten pakte gisteravond op de Telegraafavond van Jumping Amsterdam de overwinning. Zijn talentvolle merrie Dana Blue sprong een snelle en foutloze barrage in een 1.50-rubriek.

Dana Blue

Het is niet de eerste overwinning voor de elfjarige Mr. Blue-dochter Dana Blue. Vorig jaar sprong ze meerdere topklasseringen bij elkaar in onder andere La Coruña en Brussel. De ‘Rising Star’ van Van der Vleuten liet in Amsterdam wederom zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Vanavond komt de combinatie van start in de Grand Prix van Amsterdam.

Uitslagen

Van der Vleuten en Dana Blue kwamen in de barrage in exact 35 seconden over de eindstreep. De grootste concurrentie kwam van Italiaan Michael Cristofoletti. Hij deed er met Belony (v.Balou du Rouet) net iets langer over, de combinatie bleef foutloos in 35.10 seconden. Jur Vrieling eindigde met zijn VDL Glasgow vh Merelsnest N.O.P. (v.Nabab de Reve) als derde. Ook de Nederlandse amazone Angelique Hoorn deed goede zaken met Brego R’n B (v.Namelus R), zij werd vierde. Bart Bles en Doron Kuipers namen de elfde en twaalfde prijs mee naar huis.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Hoefslag

Reacties