Madeleine Witte-Vrees: “Ik ben zó trots op Charmeur”

Madeleine Witte-Vrees: “Ik ben zó trots op Charmeur”

Madeleine Witte-Vrees met Charmeur
Madeleine Witte-Vrees met Charmeur ©Digishots

De dertienjarige Charmeur (v FlorencioI), die onder Madeleine Witte-Vrees uitgebracht werd, is verkocht naar Canada. De amazone blikt terug op de afgelopen jaren dat ze de hengst uitbracht op het hoogste niveau.

“Dit besluit is genomen met pijn in mijn hart”, begint ze te vertellen. “Charmeur en ik zijn zeker niet op de aller makkelijkste manier begonnen. De band die we hebben opgebouwd is heel uniek en speciaal”.

Trots

Witte-vrees nam in 2015 de teugels van de hengst over van Emmelie Scholtens. Daarna begon ze met het opleiden van de hengst tot Grand Prix-niveau. Op de vraag of de amazone trots is op de afgelopen jaren, antwoordt ze volmondig: ja. “Onze allereerste grote wedstrijd met publiek was op de hengstencompetitie in Ermelo. Het was best even spannend, maar we hebben het samen gedaan. Vanaf die dag is het alleen maar beter gegaan”.

Ook de kaderwedstrijd in Etten-Leur herinnert Witte-Vrees zich nog goed. “We wonnen die Grand-Prix wedstrijd met ruim 74,5%. Dat deed hij, ondanks dat het een echte hengst is, toch maar even”.

Moeilijk besluit

De reden van de verkoop is dat de hengst vanwege een blessure niet meer terug zal komen op topniveau. Daarom verhuist hij als dekhengst naar Canada, waar hij terecht komt bij oud-stalgenoot Wynton. “Hij is pas 13, natuurlijk had ik gehoopt dat we langer op dit niveau konden blijven rijden, maar dat gaat helaas niet lukken. Het is een moeilijk besluit en we hadden hem zeker niet zomaar aan iedereen verkocht. Voor nu is het belangrijkst dat ik zeker weet dat hij het goed gaat krijgen”.

Grand Prix klaar

De amazone zelf blijft uiteraard nog wel rijden. Met de 10-jarige Finnländerin maakte ze eerder dit jaar haar debuut in de Inter II. “Ze is zo goed als Grand Prix klaar”, vertelde Witte-Vrees daar eerder over. “Ze leert gigantisch snel, heel bijzonder. Ik ben heel blij met haar.

En uiteraard heeft de amazone de eveneens goedgekeurde voshengst Cennin (v Vivaldi) nog staan. “Dus het is niet zo dat ik niks te rijden heb. Helaas kan ik op dit moment niet teveel paarden rijden, omdat ik aan het herstellen ben van meerdere hernia’s. Vier is dus wel echt het maximum”, legt ze uit.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties