Maddy Dijkshoorn: “Boogie is een alleskunner”

Maddy Dijkshoorn: “Boogie is een alleskunner”

Maddy Dijkshoorn & Boogie de l’Aube

Maddy Dijkshoorn(14) is de nieuwe amazone van de internationale EK pony Boogie de l’Aube (v. Fs Don’t Worry).

EK 2018

De nu eveneens 14 jarige pony werd in 2018 uitgezonden voor Oostenrijk naar de Europese Kampioenschappen in Bishop Burton (Engeland). Onder zijn voormalige amazone Felicita Simoncic werd hij in 2019 Oostenrijks kampioen. Boogie werd verkocht via Dressuurstal van Baalen, de trainster van Dijkshoorn.

Opvolger

De amazone vertelt “Mijn springpaard is drie maanden geleden overleden en we waren op zoek naar een een nieuwe pony. Met mijn andere dressuurpony volgde ik al lessen bij Marlies (van Baalen, red.). In december ben ik Boogie voor eerst gaan proberen en ik vond hem meteen helemaal leuk. Uiteindelijk heb ik hem vier keer gereden waarna we hem gekocht hebben.”

Maddy Dijkshoorn & Boogie de l’Aube

Vertrouwd gevoel

“Boogie is heel erg lief en hij doet alles voor je. Hij is heel makkelijk te rijden en hij kan al heel goed verzamelen in draf. De uitgestrekte gangen gaan hem ook heel goed af. Hij geeft een fijn gevoel onder het zadel, het voelt al heel vertrouwd. Ik heb het idee alsof ik hem al jaren rij” vertelt ze lachend.

Internationaal

De combinatie wordt getraind door Dressuurstal van Baalen. “Hij staat nog twee weken op stal bij Marlies en we lessen zoveel mogelijk om elkaar te leren kennen. Het eerst doel is een combinatie vormen en daarna willen we ook wedstrijden gaan rijden. We zullen in het Z2 gaan beginnen en hopelijk kunnen we ook internationaal gaan starten, dat lijkt me heel erg gaaf. We gaan ons best doen en willen ook de selecties voor het EK mee rijden. Dat zou helemaal een droom zijn!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Maddy Dijkshoorn

Reacties