Maartje te Braak: “Als ze je kent gaat ze voor je door...

Maartje te Braak: “Als ze je kent gaat ze voor je door het vuur”

Maartje te Braak - Hennessy Tika Roelofsen Dressuur Competitie 2019 © DigiShots

Maartje te Braak was zes jaar lang de amazone van de merrie Hennessy Tika (v. Jazz). De amazone bracht de merrie uit in de Lichte Tour.

Eerste wedstrijd

Hennessy Tika werd negen jaar geleden geboren bij fokkers en voormalig eigenaren Esther van der Bruggen en Henri van den Bosch. Te Braak heeft de merrie zadelmak gemaakt met van der Bruggen en startte de opleiding onder toeziend oog van trainer Tonnie Huberts. Ze vertelt “Haar allereerste wedstrijd in de L in Schijndel vond ik wel heel bijzonder. Ze was voor het eerst met ons van huis en nu kon ik laten zien wat ze al geleerd had. Dat was wel even een besefmoment, ze deed het heel erg goed. Het wil niet zeggen dat als het thuis lukt dat het dan op wedstrijd ook net zo gaat. Ze is een Jazz merrie, maar als je haar leert kennen gaat ze voor je door het vuur.”

Lichte Tour

“Hennessy was enorm werkwillig en heel erg lief. Ik vind het karakter het allerbelangrijkst en ze dacht altijd mee in positieve zin. Ik kon alleen met haar weg naar het bos of naar de lessen van Tonnie, dat maakte haar allemaal niet uit. Tonnie heeft ons al die jaren begeleid tot op drie weken geleden. Ik heb haar een aantal keer Lichte Tour gestart. Helaas konden we de laatste tijd niet meer op wedstrijd door de Corona” vertelt de amazone.

Junioren

De nieuwe eigenaresse en amazone is Nina van Bakel. “Hennessy blijft dichtbij, Nina haar paarden staan in Drunen. Ze wilt graag junioren met haar gaan rijden. Ik werk fulltime en er stond een nieuwe uitdaging klaar op stal. Twee paarden intensief rijden en verzorgen lukt helaas niet naast mijn baan. Via via zijn we bij Nina terecht gekomen en ik hoop dat de combinatie net zoveel succes gaat halen als wij hebben gedaan.”

Kula Shaker
KWPN Eerste bezichtiging 2017
© DigiShots

Nieuwe uitdaging

“Ik mag voor Esther en Henri de aangewezen hengst Kula Shaker (v. Franklin) rijden. Hij is ook gefokt door Esther en hij heeft een tijdje in training gestaan. Hij is nu zes jaar en ik mag hem gaan opleiden. Hennessy Tika is de derde merrie die uitgebracht wordt in de sport. De moeder van Kula heb ik ook succesvol gestart Kula is nog niet uitgebracht en moet nog veel leren. We gaan elkaar eerst leren kennen en we hopen dat hij veel mooie dingen laat zien. Hij is in de omgang super lief maar moet nog wat vertrouwen winnen onder het zadel. Kula is een echte knuffelbeer. Ik vind hem een super leuk project en ik hoop straks ook met hem de ring in te rijden” vertelt Te Braak enthousiast.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots

Reacties