Maarten van der Heijden stopt na spelen Tokio

Maarten van der Heijden stopt na spelen Tokio

Maarten van der Heijden
Hans Peter Minderhoud - Maarten van der Heijden FEI European Championships 2019 © DigiShots

Technisch Directeur Maarten van der Heijden (53) vertrekt na de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio deze zomer bij de KNHS.

Van der Heijden is binnen de KNHS verantwoordelijk voor het topsportbeleid, talentontwikkeling en internationale zaken.

Na straks 12 jaar bij de KNHS te hebben gewerkt heeft hij gekozen voor een nieuwe uitdaging. “Het is tijd voor een nieuwe, frisse wind”, laat Van der Heijden weten. “Hij droeg vanuit zijn functie bij aan ongekende successen voor de Nederlandse paardensport,” aldus de KNHS.

Fantastische jaren

Maarten van der Heijden startte na de Olympische Spelen van Peking (2008) in zijn functie als Technisch Directeur en beleefde in de jaren daarna historische resultaten voor de KNHS. “De successen van de afgelopen jaren hebben we alleen kunnen behalen door intensief samen te werken met ruiters, coaches, trainers, grooms, eigenaren, sponsors, NOC*NSF, alle medewerkers van de KNHS en alle andere betrokkenen,” vindt hij. “Daarvoor wil ik iedereen heel erg bedanken. Het waren fantastische jaren waar ik enorm van genoten heb. Echter, als je op dit niveau wilt blijven presteren is er geen ruimte voor andere dingen. Ik wil daarom graag mijn horizon weer verbreden, nog steeds binnen de paardensport, maar met meer tijd voor familie en vrienden.”

Frisse wind

Na Tokio gaat Van der Heijden zich meer richten op het internationaal jureren en het geven van hippisch -en organisatieadvies en training/coaching. “Bovendien is het goed dat er weer een frisse wind komt binnen de KNHS. Door mijn vertrek nu al aan te kondigen, kan de KNHS tijdig een goede opvolger zoeken. Ik ga het stokje later dit jaar met voldoening en trots doorgeven aan mijn opvolger.”

Theo Fledderus, algemeen directeur van de KNHS, is Van der Heijden dankbaar voor zijn jarenlange inzet. “Iedereen die Maarten kent weet dat hij een enorme passie voor de topsport en het behalen van prestaties heeft. Ik heb Maarten leren kennen als een zeer fijne, gedreven en professionele collega. We gaan hem in ons team enorm missen. We zullen zorgvuldig op zoek gaan naar een waardige opvolger.”

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties