Maandag aanlevering van de tuigpaardhengsten

Maandag aanlevering van de tuigpaardhengsten

Aanstaande maandag zullen de aangewezen tuigpaardhengsten van het verrichtingsonderzoek gepresenteerd in het tuig. De presentatie start om 13.00 uur in de Willem-Alexanderhal. En iedereen is van harte welkom om bij de aanlevering aanwezig te zijn.

Voorgesteld in tuig

De aangewezen hengsten zullen door hun eigen rijder voorgesteld in tuig, waarbij de hengstenkeuringscommissie bekijkt of zij trainbaar zijn. Is dit het geval en geeft ook de veterinair groen licht, dan kunnen zij beginnen aan hun onderzoek van 50 dagen.

Maandag zullen de twee vijfjarige hengsten Jean Pierre (v.Avion Pierre) en Just Lucky (v.Wentworth Ebony), de vierjarige Kane-BFT (v.Bocellie) en de twee driejarige hengsten waaronder de kampioen van de KWPN Stallion Show: Lanto HBC (v.Delviro HBC) en Las Vegas (v.Eebert) aangeleverd.

Herkansing

Hiernaast is ook een hengsten aangemeld voor de herkansing in tuig. Deze is bedoeld voor hengsten die tijdens de hengstenselectie ster zijn verklaard of in de tweede bezichtiging zijn afgewezen. Ook zij worden in tuig voorgesteld en indien daarvoor aangewezen, op het harde bekeken op exterieur. Als zij aangewezen worden voor het onderzoek, dan kunnen ook zij na een veterinaire check door de KWPN-veterinair aan hun onderzoek beginnen.

Bron: KWPN

Foto: Archief

Reacties