Lusitano GP-hengst Equador MVL beschikbaar bij Van Olst Horses

Lusitano GP-hengst Equador MVL beschikbaar bij Van Olst Horses

De Portugese ruiter Joao Torrão met de Lusitano-hengt Equador MVL foto Rui Pedro Godinho

Van Olst Horses heeft een bijzondere hengst toegevoegd aan hun hengstenbestand. De Lusitano-hengst Equador MVL, die zeer succesvol is inde internationale Grand Prix met de Portugees João Torrão.

KWPN-paspoort

Sinds 2018 kunnen nakomelingen van een KWPN-hengst uit een Lusitano- of PRE-merrie opgenomen worden in het register A van het KWPN-stamboek. In maart bracht het KWPN het bericht naar buiten dat nu ook kruisingen tussen KWPN-merries met raszuivere Lusiatno- en PRE’s (Pura Raza Espagnole)-hengsten opgenomen worden in het stamboek. Deze nakomelingen komen in het register B en krijgen een KWPN-paspoort. Van Olst Horses heeft besloten om dit initiatief te steunen. “Er is gezocht naar het beste op het gebied van de Lusitano-fokkerij en dat is gevonden in de veelbelovende elfjarige Grand prix-hengst Equador.”

Gekwalificeerd OS

Equador presteert op het allerhoogste niveau onder João Torrão.  Ze hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische spelen in Tokyo. De combinatie staat momenteel op de 33e plaats op de FEI World Dressage Ranking. De combinatie heeft het Portugees record in handen in de Grand prix (77,35%), Grand Prix Special (79,04%) en de Grand Prix Kür op muziek (83,88%). In 2019 in Hickstead schreef de combinatie geschiedenis door samen met hun team voor de eerste keer in de geschiedenis de FEI Nations Cup te winnen. Leuk detail was dat het hele team uit Lusitano’s bestond.

Bron: De Hoefslag/ Van Olst Horses

 

Reacties