Lucie Louws: “Ik hoop dat ze morgen wat stiller zijn”

Lucie Louws: “Ik hoop dat ze morgen wat stiller zijn”

Lucie Louws - Evito CDI Exloo 2019
Lucie Louws - Evito CDI Exloo 2019 © DigiShots

Het afgelopen jaar reed Lucie Louws al een aantal internationale wedstrijden met haar Evito (v Sir Oldenburg), waaronder de Nations Cup-wedstrijd in Hickstead. Morgen maakt de amazone haar wereldbekerdebuut in Stuttgart.

“We zijn wel vaker weggeweest, onder meer naar Frankrijk en Engeland,” vertelt de amazone. “Dus het begint een beetje te wennen, al is dit toch wel weer een onderneming en een avontuur. We kijken hier onze ogen uit.”

Alles bij de hand

Met haar vader reed ze deze week met de camper en de trailer van Zeeland naar Stuttgart. “Er is wel een hotel voor ons geregeld, maar ik denk dat we toch maar in de camper slapen,” gaat Louws verder. “Dat ben ik lekker dicht bij mijn paard en bovendien hebben we alles bij de hand. We hebben ook onze fietsjes meegenomen.”

Vanmorgen om 6 uur konden de dressuurcombinaties te baan verkennen. “Dat ging heel goed, het is een prachtige baan. Alleen zitten er nog geen mensen ’s morgens vroeg. Evito vindt de omgeving meestal niet zo spannend, maar mensen die bewegen, ziet hij vaak wel. Het is dus best spannend hoe het gaat morgen. Gisteren was hier in de arena een eventingwedstrijd, met een huldiging van Ingrid Klimke. Het publiek was heel enthousiast en leefde heel erg mee. Ik hoop dat ze morgen wat stiller zijn.”

Kür op muziek

Donderdagmiddag is in Stuttgart de vetcheck, daarna worden de starttijden bekendgemaakt. “Ik ben eigenlijk nog niet zenuwachtig, misschien komt dat nog. Het zou heel gaaf zijn als ik hier mijn kür op muziek mag rijden. Daarvoor moeten we bij de beste vijftien van de Grand Prix zitten. Dat wordt best lastig want het deelnemersveld is heel sterk. Ik heb de proef zelf verzonnen, Charles Monterie maakte de muziek. Ik heb hem nu drie keer gereden en vind het zelf supergaaf.”

De starttijden en uitslagen van de wereldbekerwedstrijd in Stuttgart vind je hier.

Wil je meer weten over Lucie Louws en Evito? Bestel dan Hoefslag 16 via paardenmagazines.nl, daarin lees je alles over deze veelbelovende combinatie!

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Best wel een indrukwekkende hal hier in Stuttgart 😱🤔😍Morgenochtend om 6 uur baan verkennen maar vrees dat het dan minder druk is.

Geplaatst door Lucie Louws op Woensdag 13 november 2019

Reacties