Lucie Louws ‘heel tevreden’ over Wereldbekerdebuut Stuttgart

Lucie Louws ‘heel tevreden’ over Wereldbekerdebuut Stuttgart

Lucie Louws - Evito CDI Lier 2018
Lucie Louws - Evito CDI Lier 2018 © DigiShots

Lucie Louws is ‘heel tevreden’ met haar Wereldbekerdebuut vrijdag in Stuttgart. “Ik voelde een dingetje in de eners, ik denk dat er een wissel bij zat die wat kleiner was,” reageert de amazone.

“Het aanspringen was wellicht iets onstuimig, ik heb de proef nog niet teruggekeken. maar ik ben eigenlijk heel tevreden.”

Punten wat laag

Louws reed met haar Sir Oldenburg-zoon Evito een zeer gedegen Grand Prix, die goed was voor nèt geen 70 procent: 69,109 procent. “Ik denk dat dit een van onze beste proeven was,” gaat ze verder. “Dat was in de punten niet terug te zien, die vond ik wel wat laag.  Daar was ik al wel voor gewaarschuwd, maar twee juryleden zaten wel zo’n drie procent onder de andere drie jury’s. Ik was zelf eigenlijk verder over alle onderdelen heel tevreden. De wissels om de pas waren heel mooi en het uitstrekken ging fijn. De appuyementen, de zigzag en de  pirouettes waren volgens mij ook goed. Nu lekker uitrusten en wat wandelen.”

Zege voor Werth

Een lange wedstrijdpauze kon Isabell Werth en haar Weihegold OLD (v Blue Hors Don Schufro) in Stuttgart niet van de zege in de Grand Prix afgehouden. De juryleden waren bepaald niet zuinig met de punten; de score kwam uit op maar liefst 81,565 procent.

De tweede plek was voor Jessica von Bredow Werndl, die met TSF Dalera BB (v Easy Game) op een score van 79,848 uitkwam.  Een persoonlijk record voor de amazone, net onder de magische 80 procent-grens.

Dorothee Schneider

Dorothee Schneider maakte de Duitse top-3 compleet. Haar proef met DSP Sammy Davis Jr. werd beloond met een score van 77,761 procent.  In het voorjaar moest de combinatie, toen nummer twee op de ranking, de Wereldbekerfinale in Gothenhurg vanwege een blessure van Sammy Davis laten schieten.

Vorige maand maakte Schneider haar rentree in de wedstrijdring, nadat ze in september in het ziekenhuis belandde na een val van haar paard.

Charlotte Fry was de eerste niet-Duitse in het Grand-Prix-klassement, op de zevende plaats. De Britse maakte met de Zucchero-zoon Dark Legend haar Wereldbekerdebuut.

Denise Nekeman

Denise Nekeman en Boston STH (v Johnson) lieten zien alweer progressie te hebben geboekt, maar een storing in de uitgestrekte galop drukte de score enigszins. Nekeman eindigde op de 15e plek met een score van 68,043 procent.

Zaterdag wordt in Stuttgart de kür op muziek verreden.  Die begint om 16.30 uur.  De startlijst vind je hier.

Kijk hier voor de complete uitslag van de Wereldbeker Grand Prix in Stuttgart.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

 

 

Reacties