Luca Marziani’s Tokyo du Soleil verkocht: “Dankzij Tokyo zijn mijn kinderdromen waargemaakt.”

Luca Marziani’s Tokyo du Soleil verkocht: “Dankzij Tokyo zijn mijn kinderdromen waargemaakt.”

Luca Marziani Tokyo du Soleil
Luca Marziani - Tokyo du Soleil CHIO Aachen 2017 © DigiShots

Luca Marziani’s topper, Tokyo du Soleil (Montender x Papillon Rouge) is verkocht. Het paard gaat verder onder de 21-jarige ruiter, Mike Kawai.

Successen

De 12-jarige hengst heeft met Marziani in het zadel een onwijs succesvolle carrière opgebouwd. De combinatie heeft onder andere meegedaan met het WK in 2018, de Europese kampioenschappen in zowel 2017 en 2019 en twee Longines FEI Nations Cups Finales. Ze hebben veel foutloze rondes gereden in de Nations Cup voor Italië en maakten onderdeel uit van het winnende Italiaanse team in Piazza di Siena in 2018. Dit jaar werden de twee vierde tijdens de CSI5* LGCT Grand Prix in Rome en zesde bij de CSIO5* Grand Prix in Piazza di Siena. Ze hebben tevens de CSI3* Grand Prix in Montefalco gewonnen afgelopen mei.

Kinderdromen

Voor mij en mij carrière betekende Tokyo alles,” zegt Marziani tegen World of Showjumping. “Ik heb hem sinds hij vier jaar oud is en we hebben alles samen opgebouwd. Door Tokyo zijn mijn kinderdromen waargemaakt en heb ik de doelen die ik voor mezelf had gesteld gehaald. Dankzij dit paard heb ik de sport waar ik van houd leren kennen op de best mogelijke manier. Ik mocht meerijden op het hoogste niveau. Het was een geweldige reis, met alle begrip voor wat een paard nodig heeft om actief te blijven op dit niveau.”

Het juiste einde

In de toekomst gaat Marziani zich richten op jonge- en talentvolle paarden. “Ik wil graag nogmaals de sterke emoties ervaren zoals ik heb gedaan met Tokyo. Ik weet dat dit ooit gaat gebeuren, want ik geloof en mezelf en ik heb mensen om me heen die dit ook doen. Voor nu hoop ik dat Tokyo zijn Olympische droom kan waarmaken. Voor mij is dit het enige juiste einde voor een van de meest prachtige verhalen in de paardenwereld.”

Bron: World of Showjumping

Foto: Digishots

Reacties