LT-paard Cees van Kim Noordijk ingeslapen

LT-paard Cees van Kim Noordijk ingeslapen

0 2287
Kim Noordijk hier met D Joep KNHS Indoorkampioenschappen 2020 © DigiShots

Het Lichte Tour-paard Cees 2 Fithorses van Kim Noordijk is zondag op dertienjarige leeftijd ingeslapen. Dit gebeurde na een misstap op de wei.

Nooit vergeten

“Nog steeds kan ik het niet bevatten dat we jou op 13-Jarige leeftijd hebben moeten laten gaan. Zondag hebben we Cees moeten laten inslapen, er was geen betere keuze dan deze. Ik zal deze dag nooit meer vergeten”, laat Kim Noordijk op haar Facebook weten.

Kootbeen gescheurd

“Je ging net als altijd de wei in, soms doe je wel eens een beetje gek, maar eigenlijk was je nu super braaf. Ik klip je los, je draait om en galoppeert weg. Vervolgens stond je stil op 3 benen en wist ik al meteen dat het foute boel was. Er werden röntgenfoto’s gemaakt en hieruit bleek inderdaad dat het helemaal mis was, je kootbeen was van boven naar beneden gescheurd en in allemaal stukjes gebroken. Toen ik hoorde dat het einde verhaal was, viel ik even in een zwart gat. Ik heb anderhalf uur naast je gezeten en ben tot de laatste seconde bij je geweest. Je hebt tot het laatste moment gevochten, maar je wist ook dat het beter was zo.

Bijzondere weg

“Cees, wat heb ik veel van jou mogen leren en wat hebben we samen een bijzondere weg mogen bewandelen. We kochten je begin 2017 als recreatie paard en vele mensen vroegen zich af waarom jij. Maar ik geloofde in ons. Het was zeker niet altijd makkelijk, maar het is sneller gegaan dan dat ik heb durven dromen. We kochten je eigenlijk als junioren paard en wij dachten dat dit je maximale zou zijn, maar je vocht door tot de Inter 1. In tweeëneenhalf jaar tijd ben je van een klein jongetje die nog niks kon, gegroeid naar een subtop paard die bovenin meeliep.”

Inter I

“We hebben in de zomer van 2017 het NK in het Z1 mogen rijden, in de winter het NK in het Z2 en daar zelfs een 8ste plek behaald. Begin 2018 behaalde we onze eerste B-kader score bij de junioren en op het NK Junioren outdoor een A-kader score wat zelfs een 5e plaats opleverde. Einde van 2018 liep je je eerste subtop wedstrijd en die wonnen we, wat was ik trots op jou. Begin van 2019 maakten we ons Young Riders debuut, waarop al snel ons PSG debuut volgde. Het was vallen en opstaan, maar je deed het telkens maar weer. Einde van 2019 hebben we ons Inter 1 debuut gemaakt, het kwam echt vanuit je tenen, maar je deed het wel voor mij. Nooit geweten dat dit onze laatste wedstrijd zou zijn, we hadden nog zulke mooie plannen en dromen.”

Dankbaar

“Cees ik ga je missen maatje, ik ben dankbaar voor hoever jij me hebt mogen brengen en ik zal onze momenten nooit meer vergeten.”

De Hoefslag wenst Kim Noordijk en familie veel sterkte.

Bron: Facebook

Reacties