Marthijs Brouwer: “Lovekey kan onze Emir R-merries bedienen”

Marthijs Brouwer: “Lovekey kan onze Emir R-merries bedienen”

Lovekey SR KWPN Hengstenkeuring 2019
Lovekey SR KWPN Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

De Kannan-zoon Lovekey was donderdagmiddag met 90.000 euro de veilingtopper van de KWPN Select Sale tijdens de KWPN Stallion Show. De hengst verhuist naar de stallen van Marthijs en Leo Brouwer.

Stal Brouwer kocht de aangewezen springhengst aan samen met Joop van Uytert. “Wij hebben veel Emir R-merries en die kan hij mooi bedienen,” vertelt Marthijs Brouwer. “Lovekey kan zeker een toevoeging zijn voor onze fokkerij.”

Eerste bezichtiging

Brouwer liet zijn oog voor het eerste op de zwarte hengst vallen tijdens de eerste bezichtiging. “Een bloedmooi en fantastisch gefokt paard uit een geweldige moederlijn. Hij kan ontzettend goed springen. Die combinatie met het top-pedigree geeft de doorslag.”

Negentien springhengsten kwamen in Den Bosch onder de veilinghamer van Frederik de Backer. Tien daarvan zijn aangewezen hengsten, de rest schopte het tot de tweede bezichtiging.

Wildcard

Vijf hengsten werden door middel van een wildcard aan de collectie toegevoegd op de tweede dag van de keuring van de springhengsten.

Lovekey werd donderdag aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en werd bovendien uitgenodigd voor de kampioenskeuring. Daar werd Liverpool uiteindelijk uitgeroepen tot kampioen.

Ook Lay Out (v Verdi) kwam in de kampioensring en ook hij werd ’s middags in dezelfde ring voor 35.000 euro geveild.

Aangewezen hengst

Voor 80.000 euro ging de door Stal Brouwer gefokte aangewezen hengst Little London SB (v Emir R) naar Stal Renken. De eveneens aangewezen Latrichta (v Grandorado TN) leverde 55.000 euro op en ging gedeeltelijk over in Braziliaanse handen.

De gemiddelde prijs voor de geveilde hengsten kwam op bijna 31.000 euro.

Bron: Hoefslag /KPWN

Foto: Digishots

Reacties