Louis Konickx: ‘We schalen het niveau flink op’

Louis Konickx: ‘We schalen het niveau flink op’

0 235
Louis Konickx
Louis Konickx

Het Dutch Youngster festival heeft met Louis Konickx één van de beste parcoursbouwers van de wereld gecontracteerd voor de Internationale springweek voor jeugdruiters. Konickx neemt dit jaar de plaats in van Marinus Vos en Jos Brinkham.

Louis Konickx werd eerder door de FEI aangewezen om de functie van Technical Delegate (TD) op zich te nemen tijdens de Olympische Spelen 2020 in Tokyo.

Louis Konickx

Konickx bouwt springparcoursen over de hele wereld. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het parcours van de Wereldbekerfinale in 2016 en het EK senioren in 2017.

De parcoursbouwer zal de deelnemers in Wierden de gelegenheid geven om er rustig in te komen. “Maar na die eerste dag zullen we het niveau flink opschalen,” vertelt hij. “De Young Riders zullen echt heel goed moeten rijden en krijgen reëel lastige parcoursen. Bij de junioren ga ik ervan uit dat ze op kwalitatief goede paarden zitten maar dat er rijtechnisch nog weleens een steekje valt.  De deelnemers zijn dan ook jonger en net wat minder mans.”

Echte machines

Volgens Konickx mogen we ook de Children niet onderschatten. “Hun paarden zijn echte machines en de maximum hoogte is 1.30m, dus daar kunnen er veel overheen. Ook bij de pony’s verwacht ik echt topsport. Met al die verschillende rubrieken zal het hard werken worden, maar ik kijk ernaar uit om alle teams een keer te zien.”

De landenwedstrijden op het Dutch Youngster Festival worden verreden op donderdag 30 en vrijdag 31 mei. Het evenement sluit af met de Grote Prijzen. Het Europees Kampioenschap voor de Childeren, Junioren en Young Riders vindt plaats van 8 tot en met 14 juli in Veeningen.

Bron: Dutch Youngster Festival

Foto: Remco Veurink

Reacties