Lotte van ’t Wout: “Starbucks is echt het perfecte paard”

Lotte van ’t Wout: “Starbucks is echt het perfecte paard”

Lotte van 't Wout en Starbucks ©Privébezit

Lotte van ‘t Wout deed samen met haar paard Starbucks (v. San Amour) in mei mee aan de Hoefslag@Home-competitie. Starbucks is nog maar vijf jaar oud en nog niet zo heel lang in eigendom van de amazone. Toch zijn ze nu al bezig met het aanleren van de oefeningen uit de klasse L en M en ziet de toekomst van de combinatie er rooskleurig uit.

Competitie

De amazone begint te vertellen over hoe ze de competitie heeft ervaren. “Ik wilde eigenlijk net officieel gaan starten toen de corona kwam. Het rijden ging al een hele tijd best wel goed en ik had echt het gevoel dat we er klaar voor waren. Maar toen kon het dus niet meer”, legt ze uit. “Van een vriendinnetje op stal hoorde ik over de Hoefslag@Home-competitie, ik ben me gaan inlezen, het leek mij super leuk en toen ben ik daar mee aan de slag gegaan!”

©Privébezit

Leuk protocol

“Het was super leuk om mee te doen, maar vooral het feit dat je niet helemaal in wedstrijdtenue hoefde vond ik fijn. Verder vond ik de proeven bijzonder leuk. Ze waren natuurlijk wel anders dan de proeven van de KNHS, maar hier zaten ook hele leuke lijnen en goede oefeningen in. Het was vergelijkbaar met de officiële wedstrijden, maar het meest leuke vond ik mijn protocol.” Die stonden namelijk vol met commentaar en complimenten. “Het waren echt dingen waar ik op door kon trainen of waarvan ik dacht ‘ja, dat klopt’. Dus daar gaan we lekker mee aan de slag.”

Liefde op het eerste gezicht

Over hoe ze aan haar paard kwam vertelt ze het volgende:  “Ik reed een paard op de manege, maar die hebben we helaas in moeten laten slapen omdat hij een blessure aan zijn voorbenen had. Op dat moment was er niet echt een geschikt paard waar ik op over kon, dus toen ben ik toch maar naar een eigen paardje gaan zoeken. Via de eigenaresse van de manege kregen we een adresje en daar zijn we gaan kijken. Die man had dit paard staan, we zagen hem, reden hem en vonden hem meteen super super leuk. We hebben hem vervolgens laten keuren en daarna meteen mee naar huis genomen.”

Verschillen

Toch was de amazone al wel gewend aan het hebben van een paard voor jezelf. “Dat paard van de manege reed ik ook al zeven dagen in de week, die mocht ik altijd pakken. Dus op zich was de overgang naar een eigen paard iets minder groot omdat ik alle dagen van de week al op de manege was. Maar qua rijden was er wel een degelijk verschil, zeker qua hulpen en het luisteren. Een eigen paard luistert veel beter naar je been en is een stuk alerter.”

Perfect paardje

Op het strand ©Privébezit

Starbucks was vier en een half toen zijn amazone hem kocht. “De basis zat er in, hij kon bereden worden en was braaf aan de hand, maar hij kon nog geen oefeningen. Dus het was voor mij een hele leuke uitdaging. Inmiddels gaat het heel erg goed en zijn we aan het trainen voor het L en daarbij pakken we ook wat oefeningen uit het M mee. Hij doet het allemaal heel braaf, hij is onwijs nieuwsgierig en leert het allemaal supersnel aan. Een perfect paardje dus! 

Dromen

“Ik zou heel graag de hogere dressuur in willen, richting het ZZ of zelfs nog hoger. Dat lijkt me onwijs tof. Maar het lijkt mij ook leuk om wat te springen met hem. Niet per se op hoog niveau, maar wel af en toe een parcourtje. Als we een L parcourtje kunnen pakken als afwisseling ben ik heel erg blij. Het leukste dat ik tot nu toe met hem heb gedaan is dat we een keertje met hem naar het strand zijn gegaan. Het was ook meteen de eerste keer dat we met hem naar buiten gingen. Toen we op het strand kwamen was het in het begin wel even spannend, maar hij deed het onwijs goed! We konden zo met hem de zee in lopen en gedroeg zich voorbeeldig. Het was super gaaf om die ervaring samen mee te maken!”, besluit de amazone enthousiast. 

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

Reacties