Lotte van der Hoogt: “Ik wist het gelijk: dit was mijn paard!”

Lotte van der Hoogt: “Ik wist het gelijk: dit was mijn paard!”

©Sabine Timman

Twee jaar geleden kwam de schimmelruin Ivory op het pad van Lotte van der Hoogt. Ondanks dat ze nog niet heel lang een combinatie zijn, is het M al in zicht. “We gaan gewoon heel hard trainen en we zien wel of het lukt”, vertelt ze enthousiast.

“Ik deelde samen met mijn zusje een pony’, begint van der Hoogt haar verhaal. “Maar als je beide fanatiek wil rijden is één pony echt niet handig. Daarom hebben we besloten dat als we de overstap gingen maken naar de paarden, we er beide apart een zouden kopen”.

Karakter

Ze vervolgt: “Toevallig had mijn toenmalige instructrice een schimmel te koop staan: Ivory. Het was liefde op het eerste gezicht toen ik hem zag. En toen ik voor het eerst op hem zat wist ik het gelijk: ‘dit is mijn paard!’ Hij heeft ook echt een top karakter. Ik ben absoluut geen held, daar ben ik heel eerlijk in, maar hij geeft mij heel veel vertrouwen”.

Stage

Omdat Ivory niet heel makkelijk roept, werd de ruin al snel omgedoopt tot Schimpie. “Ik heb hem in een jaar tijd naar het L gereden, daarna heb ik voor mijn studie een tijdje in Amsterdam gewoond. De paarden bleven gewoon thuis, maar werden niet meer fanatiek uitgebracht op wedstrijd. Nadat ik terugkwam uit Amsterdam zijn mijn zusje en ik beide naar het buitenland vertrokken voor stage. Het was dus helemaal niet de bedoeling dat we nu thuis zouden zijn”, grinnikt Van der Hoogt. “Maar door de maatregelen moest zij terugkomen uit Amerika en ik uit Brazilië”.

Voordeel

Toch zat er wel een voordeel aan dat de zussen beide weer in Nederland zijn. Hun paarden staan namelijk nog thuis. “We begonnen weer met trainen en besloten een proef in te sturen voor de Hoefslag@Home-competitie. Het is een leuke manier om te kijken waar je staat en waar ik aan kan werken. Ik heb het idee dat de jury meer tijd heeft om op de proef in te gaan, ze willen je echt helpen om verder te komen”, legt de amazone uit.

Balans

“De komende tijd gaan we hard door met trainen zodat we de overstap naar met M kunnen maken. Ik merk aan mezelf dat Schimpie en ik het recht binnenkomen op de A-C lijn wel moeilijk vinden. Hij is nog jong en heeft nog wat moeite met zijn balans. Hij heeft zo zijn momenten dat het heel goed gaat en dat we echt oefeningen uit het M kunnen meepakken. Maar als je oefeningen snel achter elkaar uitvoert, merk je wel dat hij de balans nog niet helemaal onder de knie heeft”.

De amazone zou het heel leuk vinden om hoger in de sport te komen. “Dat hangt grotendeels af van mijn studie en werk wat er aan zit te komen. Maar ik vind het rijden heel leuk en ik blijf heel graag met hem bezig, dus ik hoop dat we uiteindelijk in het Z kunnen komen.”

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Sabine Timman

Reacties