Lotte: “Mijn scooter ingeruild voor mijn droompaard”

Lotte: “Mijn scooter ingeruild voor mijn droompaard”

Ondanks dat Lotte in de eerste instantie geen klik had met de toen 1-jarige Prins Golddiger (v. Principe) die ze moest opleiden, twijfelde ze geen moment toen ze een bijzondere ruil aangeboden kreeg. Ruim elf jaar later heeft ze geen moment spijt gehad van haar beslissing en kan de amazone na een harde tegenslag, nu uitkijken naar de doelen die ze nog wil bereiken met haar gouden paard.

“Ik reed enkele paarden bij een mevrouw op stal, waaronder Gold zijn vader”, blikt Lotte terug naar elf jaar geleden. “Zij vroeg of ik Gold ook wat in de hand wilde nemen omdat ze er geen tijd voor had, dat heb ik toen gedaan. In de eerste instantie had ik helemaal geen klik met hem, omdat hij best wel lastig was, maar toen het steeds beter ging kreeg ik plotseling de vraag of ik hem niet wilde omruilen voor mijn toenmalige scooter, zodat haar dochter die kon krijgen”, vervolgt ze lachend. Omdat Lotte sowieso al van plan was om haar scooter te verkopen en een auto te kopen, twijfelde ze geen moment. “Na de keuring, een goed overleg en een opgesteld contract heb ik de scooter laten staan en het paard meegenomen”.

Maanblindheid

Dit bijzondere verhaal speelde zich in eind 2009 af, na al die jaren kent Lotte haar ruin door en door. “Ik zeg altijd dat Gold nergens écht goed is, maar in heel veel een beetje”, legt ze lachend uit. “Het enige wat hij wel heel goed kan is lief zijn. Al is hij wel heel ondeugend en is het echt een grappenmaker. Soms haalt hij streken uit en vindt hij zichzelf heel leuk. Toch is het nooit kwaad bedoeld, want in de 11,5 jaren dat ik hem nu heb, ben ik er nog nooit afgevallen omdat hij expres iets geks deed. Als je goed bent voor Gold, is hij goed voor jou, dat vind ik heel leuk aan hem”.

De combinatie croste tot voorkort op L-niveau, rijdt dressuur in het Z, springt en rijdt veel buiten. Ondanks dat alles voorspoedig ging, kregen ze twee jaar geleden te horen dat de ruin maanblindheid heeft. Na een lange weg, aanvallen en opnames is drie maanden terug de beslissing gemaakt om één oog te laten verwijderen. “Er werd mij verteld dat als er binnen twee jaar geen complicaties aan het andere oog op zouden treden, het rustig blijft”, legt Lotte uit. “We gaan nu weer kijken wat we wel en niet meer kunnen doen. Maar nu toe gaat het zo goed dat we het crossen misschien wel weer op gaan pakken. Gold pakt het onwijs goed aan”.

Sprookjespaard

De amazone is het heel trots op haar paard. “De band die ik met Gold heb is zo bijzonder. Hij loopt voor de wagen, kan dressuren en we rijden regelmatig buiten, hij kan gewoon alles. Ik ben heel erg trots en blij dat we elkaar zo vertrouwen”. Onlangs behaalde de combinatie hun laatste winstpunten voor de overstap naar het Z. “Mijn doel is om een keer Z te starten, daarnaast zou ik het heel leuk vinden als foto’s van Gold gebruikt worden voor bijvoorbeeld strandlakens, zodat nog meer jonge paardenmensen van hem kunnen genieten. Het is een beetje een sprookjespaard, dus dat lijkt me echt heel leuk”, sluit ze enthousiast af.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Privébezit/ XiaoNa Photography/ Laura Oonk photography/ Equigeniek Paardenfotografie

Reacties