Lotje Schoots’ oogappel Grace of Rose te koop: “Ik ben echt gek...

Lotje Schoots’ oogappel Grace of Rose te koop: “Ik ben echt gek op haar”

0 6771
Grace of Rose
Lotje Schoots - Grace of Rose Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots

Grace of Rose (v. Jazz) behaalde onder Lotje Schoots vele bijzondere resultaten. Op Jumping Amsterdam dit jaar werd de combinatie nog 7e met 70,294%. Daarnaast deden ze mee aan het WK Jonge Dressuurpaarden in 2018 en wonnen medailles op het NK Dressuur in het ZZ-Licht en ZZ-Zwaar.

Vanaf haar vierde staat Grace of Rose al in training bij Schoots. “Ik zou haar klaarmaken voor de IBOP, maar ik was helemaal weg van haar. Dus besloot ik haar destijds te kopen en verder op te leiden. Ze is echt een fantastische merrie, ze heeft zich altijd bewezen en alles wat ik van haar vroeg waargemaakt.”

Moeilijk en pijnlijk

En dat maakt de beslissing om de ontzettend talentvolle merrie te verkopen er natuurlijk niet makkelijker op. “Ik ben echt heel erg gek op haar”, vertelt Schoots. Als het aan mij had gelegen was ze tot haar dood bij ons gebleven, maar gelukkig is mijn partner Patrick wat zakelijker. Want eigenlijk is dit wat ik doe natuurlijk, waar we van leven: jonge paarden opleiden en verkopen.”

“Grace heeft veel ervaring, is kerngezond en is nog maar 9 jaar oud. Als we het ooit doen, moeten we het nu doen. Ook al blijft het een vreselijk moeilijke en pijnlijke beslissing.”

Verbouwing

Daarnaast zijn Schoots en haar partner druk in de weer met de voorbereidingen voor een verbouwing van hun locatie. “De plek waar we nu zitten is fantastisch en voldoet prima. Van origine is dit een manege en door de jaren heen begint het wat te verouderen. We willen graag een grote binnenbaan en ruimere stallen met meer lichtinval. Geen grote veranderingen dus, maar iéts meer luxe”, vertelt ze.

 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties