Boetes voor loslopende honden op wedstrijden

Boetes voor loslopende honden op wedstrijden

0 2667
hond, honden
foto: Remco Veurink

Eigenaars van loslopende honden op wedstrijden zullen vanaf januari 2019 beboet worden. De FEI wil hen een boete van zo’n 85 euro opleggen. De FEI heeft de beslissing genomen, nadat er in de afgelopen jaren een aantal incidenten met loslopende honden zijn geweest. Die gingen op wedstrijden achter paarden aan.

‘Honden moéten aangelijnd zijn’

‘De nieuwe regelgeving moet duidelijk stellen dat honden op FEI-wedstrijden aangelijnd moeten zijn. Loslopende honden kunnen gevaarlijke situaties opleveren voor paarden én hun ruiters. Als ze toegelaten worden op een evenement, moeten honden aangelijnd worden en vastzitten aan een persoon of een vast object.’

Wie de regel overtreedt, zal een boete van zo’n 85 euro krijgen. En als iemand de regels op een wedstrijd herhaaldelijk met de voeten treedt, kan hem of haar de toegang tot dat evenement ontzegd worden.

Er wordt nog gewerkt aan de nieuwe regelgeving, maar vast staat dat die op alle internationale wedstrijden in alle acht disciplines zou gelden. De nationale federaties worden nu bevraagd over het voorstel, en in november zal er op de Algemene Vergadering van de FEI over gestemd worden.

Op sommige wedstrijden nu al boetes

 

Op sommige wedstrijden worden al boetes uitgeschreven voor wie zijn hond laat loslopen. De organisatoren van de Osberton International Horse Trials in Nottinghamshire en die van Frickley Park in Yorkshire doen dat bijvoorbeeld. Het geld dat zou opgehaald wordt, gaat naar een goed doel.

Ook de viersterreneventing in het Duitse Luhmühlen beboet eigenaars van loslopende honden. De boete bedraagt 250 euro.
Foto: Remco Veurink

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties