Lokale handelaars zamelen paardenvoer in voor Florida

Lokale handelaars zamelen paardenvoer in voor Florida

0 92
paardenvoer
foto: Remco Veurink
Gisteren vertrok een transport met meer dan twaalf ton paardenvoer, hooi en hondenvoer vanuit Greenville, North Carolina. Daarmee zullen dieren in Ocala, Florida geholpen worden, die te lijden hadden onder orkaan Irma. De donaties werden georganiseerd door handelaar Kevin Lee, met de hulp van zijn familie, werknemers en andere lokale handelaars.

Uitgedaagd door werknemer

‘Een van mijn werknemers daagde me uit om een aanhangwagen vol te laden, die we dan daarheen konden sturen. Daarin ben ik geslaagd,’ zegt Lee.

Die werknemer was Mona VanNortwick, die ongeveer een jaar voor Lee werkt. ‘Ik wilde iets doen voor de dieren,’ zegt ze. ‘Mensen krijgen hulp, maar dieren worden soms vergeten.’

Dat klopt zeker voor grotere dieren zoals paarden en vee. Veel mensen willen een hond of een kat opvangen na een orkaan of een overstroming. Weinigen hebben echter de mogelijkheid om grote dieren onder te brengen en te voederen.

‘Alle beetjes helpen’

Naast het paarden- en hondenvoer werden ook hooi, tuig en emmers gedoneerd. Twee handelaars doneerden respectievelijk een ton en een halve ton voer. De rest van de donaties kwam van mensen die cash doneerden om bijvoorbeeld een zak van 25 kg voer te kopen. De grootste uitdaging was om een aanhanger en een chauffeur te vinden. Kevin Hines, een vriend van Kevin Lee, bood zich aan om te rijden. Hij overtuigde zijn baas ook om een vrachtwagen uit te lenen.

Geïnspireerd na orkaan Floyd in 1999

Mona VanNortwick werd herinnerd aan orkaan Floyd die in 1999 lelijk huishield. Zij was toen zelf actief als reddingswerker en haalde daar ook de motivatie om nu in actie te schieten.

‘Tientallen paarden raakten toen ingesloten door overstromingen,’ zegt ze. ‘Sommigen moesten uiteindelijk gered worden met helikopters. Anderen moesten ingeslapen worden, omdat ze dodelijke infecties hadden opgelopen door het vervuilde water.’

Na de reddingswerken konden veel eigenaars nergens terecht met hun dieren, omdat de plaatsen op lokale stallen snel bezet raakten. Maar ook toen was er heel wat solidariteit. VanNortwick zegt: ‘Er kwam een lange rij paardentrailers aan vanuit Raleigh West. Ze hadden er zes uren over gedaan om hier te raken. Ik zal hun hulp nooit vergeten.’

Bron: Reflector.com

Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 31)

 

 

 

 

 

 

Reacties