Locatiekeuring levert vijf Sterren en een Kroonmerrie op

Locatiekeuring levert vijf Sterren en een Kroonmerrie op

0 162
fries paard

De KFPS locatiekeuring bij Stal de Mersken leverde vijf Sterren en een eerste premie Kroonmerrie op.

Goede ras

De langgelijnde, luxe Annie van der Fuhse (v. Jehannes 484) kreeg een Ster eerste premie in de ochtendronde.  De vierjarige Annie liet ook in de tweede ronde haar fraaie draf zien, met een sterk achterbeengebruik en mooi door het lijf. Juryleden Corrie Terpstra en Wil Thijssen maakten Annie Voorlopig Kroon dankzij haar ‘goede ras, draf en beenwerk.’

Vier keer Ster

De vier Sterren tweede premie waren voor de vierjarige Anna-Lientje III (v. Bartele 472), die haar moeder Carlientje Ster (v. Jasper 366) Preferent maakte. De driejarigen die promoveerde zijn Djuwke van ‘t Oost (v. Haike 482), Doutzen B.L. (v. Tsjalle 454) en Djoke van de Hulsthof (v. Hette 486).

Opwaartse draf

De eerste premie die de rijk behangen Kroonmerrie Mayke B. (v. Tsjalle 454)  van de jury kreeg, kon niet omgezet worden naar het Modelpredicaat. De luxe Mayke bezit veel behang en heeft een edel hoofd, haar beenwerk is hard en droog, maar haar rug mocht sterker. Dankzij haar hele goede stap kreeg ze een uitnodiging voor de tweede ronde waar ze ook weer overtuigde met een opwaartse draf. Voor het toekennen van het predicaat Model mocht haar bovenlijn sterker, zo luidde de jurytoelichting.

Bron: Phryso

Foto: Remco Veurink

Reacties