Lisan van Zante: “Tiffwyl Mark One beschikt over veel front en houding”

Lisan van Zante: “Tiffwyl Mark One beschikt over veel front en houding”

Tiffwyl Mark One sectie A

Vrijdag was de 1ste bezichtiging van het Nederlands Welsh Pony en Cob stamboek. Het NWPCS bestaat dit jaar 60 jaar, daarom waren er wat extra shows tussendoor.

Tiffwyl Mark One

De eerste bezichtiging leverde maar liefst 69 uitnodigingen op in de verschillende secties. Waaronder ook Tiffwyl Mark One van Lisan van Zante. Hoefslag sprak met Lisan hoe zij de voorbereiding heeft ervaren.
“Dit jaar was het voor ons de eerste keer dat wij een hengst op de hengstenkeuring voorstelden. De voshengst Tiffwyl Mark One kochten wij als jaarling via een foto op Facebook. We waren al langer op zoek naar een passende hengst maar bij deze hadden we gelijk iets speciaals.” Vertelt een trotse Lisan nadat duidelijk wordt dat haar hengst nog een ronde verder mag.

”Wat ons aansprak was zijn front en houding dit heeft hij duidelijk van zijn vader geërfd. Maar ook zijn moederlijn is 1 van de bekendste. Welsh sectie A merrie Tiffwyl Melodi, komt terug in zijn moederlijn en zijn eigen moeder heeft het in 2018 ook heel goed gedaan op de Royal Welsh.”

Willard en Jacorine Leeuwis

“Na zijn komst naar Nederland heeft hij altijd thuis gestaan en we hebben toch altijd gehoopt hem voor te kunnen stellen. Hij is uiteindelijk in mede-eigendom naar Willard en Jacorine Leeuwis gegaan en hij is sinds oktober in training gezet. We zijn 2x bij hem wezen kijken en je ziet zo’n hengst veranderen en ook de tijd nodig hebben om de ontwikkeling te kunnen maken. Zelf zie ik graag hengsten met een mooi en sprekend front. Een hengst moet opvallen en de aandacht trekken.”
Komend seizoen zal Tiffwyl Mark One bij stal Oldenzijl ter dekking komen.

Na de sectie A had het welsh speciaal voor het jubileum een pas de deux met 2 menners. Beide menners kregen nog leuke presentjes vanuit het stamboek aangeboden als dank voor hun presentatie.
Hierna volgde de Sectie C en aansluitend de Sectie D. Dit zijn nog steeds kleine rubrieken in Nederland. Alle deelnemende hengsten mogen zich vandaag weer laten zien in Ermelo op de 2de bezichtiging.

De WPBR groep die hierna volgde leverde veel enthousiaste mensen op vanaf de zijlijn. Deze rubriek beschikte over veel kwaliteit, van de 7 aangeboden hengsten mogen er 5 zich bij de 2de bezichtiging presenteren.
Zestien driejarige NWR-hengsten en twee oudere NWR-hengsten werden doorverwezen naar de 2de bezichtiging.
Aan het einde van de eerste bezichtiging van de NWR-hengsten op de Centrale Welsh hengstenkeuring in Ermelo, werd de 23-jarige NWR-hengst Leuns Veld’s Lord direct ingeschreven in het sta.mboek.

Bron: Hoefslag

Foto: Nynke Leen

Reacties