Lineke Meursing: ‘Ik wil graag die slipjas nog aan’

Lineke Meursing: ‘Ik wil graag die slipjas nog aan’

Moeder en dochter Lineke en Rolinde Meursing zijn vooral bekend door hun bedrijf L&R Horse Events, waarin ze onder andere jaarlijks een grote subtop tweedaagse organiseren. Zelf zijn ze echter ook in het zadel te vinden.

Door drukke werkzaamheden met hun bedrijf en daarnaast nog een part-time baan in de zorg, was Lineke (51) al een jaar niet meer van start gegaan. Afgelopen weekend was het weer zover en werd ze vierde en derde met Casa Jane (v. Santano) in het ZZ-Zwaar van Emmen.

Mijn beurt

“We waren heel erg druk met ons bedrijf en ik daarnaast met mijn baan. Mijn paard had ook nog een lichte blessure opgelopen. Vandaar dat het even geduurd heeft dat we weer terug in de ring waren”, vertelt Lineke Meursing. “Qua organisatie van de wedstrijden hebben we nu een rustperiode tot januari, dus nu was het mijn beurt.”

Tolbert

“In januari organiseren we weer de subtop tweedaagse in Tolbert, maar daarna  wil ik weer verder. De eerste proef moest ik er nog even inkomen. Toen hadden we ruim 60%, maar de tweede proef ging al weer veel beter. Daarvoor kregen we 61,07%. We moeten weer routine opdoen, maar ik heb de smaak weer helemaal te pakken en het smaakt zeker naar meer. Ik wil heel graag die slipjas aan!”

Bijzondere band

Lineke heeft de merrie al lang in haar bezit. Al voordat ze geboren zou worden was ze van haar. “Ik reed een halfzus van haar uit dezelfde merrie. Ook in het ZZ-Zwaar. Ik had heel goed contact met de fokker. Toen zij drie merries drachtig had ging ik bij haar een ongeboren veulen uitzoeken. Ik wilde graag een veulen uit dezelfde moeder als haar halfzus, dus ik koos haar. De merrie overleed toen het veulen een paar maanden oud was. Ze heeft even bij een pleegmerrie gelopen en toen is ze bij mij gekomen. Ik heb daardoor echt een bijzondere band met haar.”

Apart pittig

“De vader van haar moeder is een volbloed, Apallonius. Dat is echt bloed wat bij mij past. Ze is apart pittig, maar dat vind ik helemaal geweldig. Met mijn drukke schema is het echt goed plannen, maar ik wil nu wel doorstarten. Velentjes fokken bij haar is nu niet aan de orde. Misschien in de toekomst, maar voor nu vind ik dat sport en fokkerij niet samen gaat”, besluit ze.

Bron: De Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties