Subtop | Lindy Krijgsman: ‘Ik ben zelf positiever geworden’

Subtop | Lindy Krijgsman: ‘Ik ben zelf positiever geworden’

dressuur subtop
foto: Remco Veurink

De eerste proef van het ZZ-Zwaar in Wormerveer werd gewonnen door Chiela Looijen en Funky Boy (v. Voice) 62,786%. Tweede werden Lindy Krijgsman en Avanti (v. Kennedy) 61,929%. In de tweede proef waren het Krijgsman en Avanti die het oranje lint in ontvangst mochten nemen, dit met 62,143%. Looijen werd hier tweede met 61,143%.

Nieuw zadel

Krijgsman en Avanti reden hun zesde wedstrijd op dit niveau. ‘Ik was drie maanden even niet op wedstrijd geweest omdat mijn zadel niet goed lag. Nu ik mijn nieuwe zadel heb kan ik veel fijner zitten, mijn houding is onwijs verbeterd en dit merk ook tijdens het rijden. Er zat veel meer rust in mijn proeven dan voorheen, ook had ik meer controle. Ik was vandaag vooral erg tevreden over de rust in mijn galop onderdelen. We moeten nog wel wat meer werken aan de gedragenheid in mijn andere onderdelen.’

Een bonk spanning

‘Avanti was een jaar geleden nog één bonk spanning en erg gestrest. Door behandeling van chiropractor en anders gaan voeren is het vele malen beter geworden. En ook ben ik zelf positiever geworden. Ik dacht voorheen altijd dat het niet zou lukken en dan gebeurt dat ook. Nu ben in mijn rijden positiever en ontspannen.’

Doorgaan en ervaring opdoen

‘Voor nu wil ik nog even door in het ZZ-Zwaar om ervaring op te doen, ik ben elke wedstrijd nog super zenuwachtig. Ook kan ik nu nog niet zo goed inschatten of het goed is. Maar ik vind het zo gaaf dat ik dit al bereikt heb. Dat had ik een jaar geleden niet gedacht.’ aldus Krijgsman.

Vivianne de Jong en Zavinko V

In de tweede groep ZZ-Zwaar deelnemers waren het Vivianne de Jong en Zavinko V (v. Hamlet) die de eerste proef wisten te winnen, dit met 62,786%. Alice Goddijn – Geuzebroek en Delight (v. Winningmood) werden tweede met 62,071%. Derde werden Jony Admiraal en W-fifty (v. Redford) met 60%.

Plekje omhoog voor winst in tweede proef

In de tweede proef pakte Alice Goddijn – Geuzebroek en Delight (v. Winningmood) de winst met 61,5%. Vivianne de Jong en Zivanko V (v. Hamlet) werden tweede. De derde plek was voor Michelle Louman en Ulando (v. Oscar)

Yessin Rahmouni wint Prix St. George

Yessin Rahmouni en All at Once (v. Ampère) wonnen de Prix St. George rubriek, dit deed de combinatie met 63,309%. Danique Schnellenberg en Everton (v. Jazz) werden tweede met 60,516%. De derde plek was voor Desiree Kaart en Fetiny Begijnhoeve (v. Tango) 60,441%.

Inter I voor Priscilla van der Poel

Priscilla van der Poel en Barrichello (v. Quite Easy 958) wonnen de Inter I met 63,235%. Tweede werden Tessa Berkouwer en Dropshot Fan ‘t Wallestein(v. Johnson) met 62,353%.

Junioren winst voor Megan van der Molen

De junioren rubriek werd gewonnen door Megan van der Molen en Debbehoeve’s Veni Vidi Vinci C (v. Krack C), de combinatie behaalde 62,5%.

Shanda de Boer wint Zware Tour

Shanda de Boer en Eastend’s Allstar (v. Tuschinski) wonnen de Zware Tour rubriek met 64,674%. Tweede werden Gita Hoogers en Brooklyn (v. Moneymaker) met 64,293%.

Tekst: Dominique Marijnissen

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties