Linda van Woudenberg: “Ik wil met Happy-Feet de children-rubriek blijven stimuleren”

Linda van Woudenberg: “Ik wil met Happy-Feet de children-rubriek blijven stimuleren”

Happy Feet Linda van Woudenberg Henskens

Dressuurpony Happy Feet heeft in Kebie Raaijmakers een nieuwe amazone gevonden. Eigenaresse Linda van Woudenberg Henskens hoopt dat de amazone de 12-jarige ruin een poosje uit kan brengen in de children-rubrieken.

“Het is een heel klein meisje,” vertelt van Woudenberg Henskens. “Misschien kan ze met Happy Feet straks zelfs de overstap naar de Junioren maken.”

Vele medailles

Linda van Woudenberg Henskens stelt haar dressuurpony Happy Feet (v Tuschinski) al enkele jaren ter beschikking aan talentvolle amazones. Dat resulteerde al in vele medailles op diverse Europese Kampioenschappen. Omdat de bruine ruin een E-pony is, en dus internationaal niet tussen de pony’s uitgebracht mag worden, doet hij zeer succesvol al enkele jaren in de children-rubrieken mee.

Een van de meest succesvolle combinaties was die van Happy Feet met Sanne Buijs. Deze inmiddels 15-jarige amazone won onder meer Europees teamgoud en een individuele gouden medaille op het Europees Kampioenschap in 2017 èn in 2018.

Overstap junioren

“Ik vind de children-categorie een heel mooie rubriek omdat deze ruiters en amazones de overstap naar de junioren straks makkelijker kunnen maken,” legt Van Woudenberg Henskens uit. “De overstap van de pony’s naar de junioren is, denk ik, groter, al is het alleen al omdat de children-ruitertjes de bewegingen van de paarden al gewend zijn. In hun children-periode (voor 12-14-jarige ruiters, red.) leren kinderen in een korte tijd om proefgericht te rijden. Ik vind het daarom jammer dat deze rubriek vaak maar klein is.”

De 12-jarige Kebie Raaijmakers is Z-springen en schopte het in de dressuurring tot het M2. “Als je Z-springen bent, kun je al behoorlijk sturen. Haar moeder Angelique en ik zijn al heel lang vriendinnen dus ik ken Kebie al vanaf haar geboorte. Het voelt heel eigen en daarom hebben zij Happy nu ook aan huis staan, wat ik normaal gesproken eigenlijk nooit doe. Ik heb hem altijd zelf thuis gehad. Happy is een super leermeester en ook heel braaf. Mijn kleindochter van tien zit er ook wel eens op.”

Nieuwe bondscoach

Van Woudenberg Henskens kocht Happy Feet in een ‘moeilijke periode’ en kan er, mede omdat ze zelf niet meer kan rijden, van genieten om hem onder een fijne amazone te zien lopen. “De nieuwe bondscoach Ymke Schellekens-Bartels kan met die kinderen toveren! Toen ik de combinaties na het trainingskamp voor het Europees Kampioenschap weer terugzag, dacht ik even: Hè, heb ik nou wat gemist? Zoveel waren ze verbeterd. De vorige bondscoach Monique Peutz kon dat trouwens ook. Nicole Vrijdag en Nicolette van Leeuwen gaan Kebie met Happy begeleiden, maar eerst geniet hij nog even van zijn vakantie. Daarna gaan we het met deze nieuwe combinatie gewoon weer proberen!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Linda van Woudenberg Henskens

Reacties